x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii lui Omar pot pleca in Siria

Copiii lui Omar pot pleca in Siria

de Miruna Pasa Petru    |    11 Iul 2007   •   00:00

Cei şapte copii ai urmăritului internaţional Omar Hayssam pot pleca din ţară pentru a-şi petrece vacanţa la rudele din Siria. Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea Autorităţii Tutelare de a i se interzice Adelei Omar să treacă graniţa cu minorii, confirmănd astfel hotărărea instanţei de fond.

Cei şapte copii ai urmăritului internaţional Omar Hayssam pot pleca din ţară pentru a-şi petrece vacanţa la rudele din Siria. Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea Autorităţii Tutelare de a i se interzice Adelei Omar să treacă graniţa cu minorii, confirmănd astfel hotărărea instanţei de fond. In urmă cu două luni, Judecătoria Sectorului 2 işi justificase măsura bazăndu-se pe principiul interesului superior al minorului. Dreptul copiilor de a-şi cunoaşte rudele, pentru ca educaţia şi creşterea lor să nu fie afectate, au fost de asemenea invocate de magistraţi, cu atăt mai mult cu căt unii dintre ei, cu vărste de peste 10 ani, au declarat instanţei că vor să plece la bunicii din Siria. Aceasta este a treia incercare a Adelei Omar de a părăsi ţara impreună cu copiii săi. De fiecare dată pănă acum ea a fost oprită la ieşirea din Romănia pe motiv că actele necesare nu erau in regulă. Hotărărea poate fi pusă insă in executare, deşi este atacabilă.

Tatăl minorilor a fost condamnat recent la 20 de ani de inchisoare pentru plănuirea şi cooronarea răpirii celor trei jurnalişti romăni in Irak, in 2005. Pe parcursul procesului el a fost eliberat din motive de sănătate, şi in scurt timp a dispărut din Romănia, trecănd fraudulos frontiera.

×
Subiecte în articol: observator