x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum au ajuns procurorii DNA pe urmele amantei lui Nichita

Cum au ajuns procurorii DNA pe urmele amantei lui Nichita

05 Mai 2015   •   18:51
Cum au ajuns procurorii DNA pe urmele amantei lui Nichita
Sursa foto: Cristinel C Popa

Situaţiile inedite în care primarul Iaşului a implicat Poliţia Locală din oraş au fost descoperite de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în timp ce aceştia îl investigau pe primar într-un alt dosar, în care acuzaţiile par a fi mult mai grave. Gheorghe Nichita este cercetat în prezent, de către structura centrală a DNA, într-un dosar deschis în luna septembrie a anului trecut şi în care s-a început urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, susţin sursele „Ziarului de Iaşi“.

Existenţa acestui dosar este confirmată şi de DNA în referatul de arestare preventivă emis pe numele lui Gheorghe Nichita, obţinut de reporterii „Ziarului de Iaşi“. Tot în acest document sunt menţionate punctual şi infracţiunile pentru care s-a început urmărirea penală, însă nu sunt oferite informaţii cu privire la situaţia de fapt şi cu privire la alte persoane care ar putea fi implicate.

De unde a pornit dosarul Nichita
Pe 23 septembrie 2014, procurorii DNA Bucureşti emiteau ordonanţa 402/P/2014, prin care începeau urmărirea penală cu privire la infracţiunile de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi favorizarea făptuitorului. Urmărirea penală era începută după ce, cu o zi înainte, pe 22 septembrie, la sediul DNA se întocmea un proces-verbal de sesizare din oficiu cu privire la aceste infracţiuni.
Printr-o ordonanţă din 29 ianuarie 2015, DNA dispunea disjungerea din acel dosar a unei alte cauze în care urmărirea penală era începută pentru infracţiunile imputate în prezent lui Nichita. Tot atunci s-a format dosarul 57/P/2015, în cadrul căruia anchetatorii au efectuat percheziţiile de la Primăria Iaşi şi în care Gheorghe Nichita, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei au fost reţinuţi şi duşi la arest.  

Citeste mai mult pe ziaruldeiasi.ro

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita