x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Darabont, viceprimarul Capitalei, vrea să "împrietenească" Poliţia Locală cu Poliţia Naţională

Dan Darabont, viceprimarul Capitalei, vrea să "împrietenească" Poliţia Locală cu Poliţia Naţională

de Agerpres    |    13 Ian 2014   •   15:09
Dan Darabont, viceprimarul Capitalei, vrea să "împrietenească" Poliţia Locală cu Poliţia Naţională
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Viceprimarul Dan Darabont subliniază importanţa unei capacităţi de reacţie comună a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) şi Poliţiei Naţionale, în special prin crearea unei baze de date comune, care ar eficientiza indentificarea persoanelor şi a bunurilor căutate.

"Ne propunem să îmbunătăţim această integrare, mai ales în raport cu Poliţia Naţională şi cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru că trebuie să avem o capacitate de reacţie comună în ce priveşte persoane urmărite, numere de înmatriculare, mai ales cele care provin din Bulgaria şi baza de date trebuie să fie comună, astfel încât orice agent, fie că e de la Poliţia Locală, fie de la cea Naţională, să poată sesiza şi reacţiona prompt în cazul în care apare semnalul de alarmă privind situaţia respectivă. Deci, asta înseamnă comunicare, integrare într-o bază comună de date şi cu terminal pentru fiecare patrulă, fiecare agent de teren", a spus Darabont.

El a semnalat că există încă neajunsul major al lipsei de colaborare şi integrare într-un sistem unic de comandă şi acţiune între poliţiile locale ale sectoarelor şi Poliţia Locală a Capitalei.

Viceprimarul a menţionat că PLMB vrea o corelare mai bună cu alte instituţii ale statului.

"E vorba despre o corelare mai bună, sub coordonarea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, cu alte instituţii ale statului şi aici vorbim despre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pompieri, SMURD, organele Poliţiei Naţionale. 2014 va fi un an bogat în evenimente politice, culturale, sportive, sociale şi nu trebuie să permitem, pe acest fond, o creştere a cazurilor de încălcare a legii. Noi ne vom aduce, în continuare, contribuţia în prevenirea şi combaterea fenomenelor antisociale", a declarat viceprimarul cu privire la obiectivele prioritare ale PLMB anul acesta.

Pe de altă parte, el este de părere că numărul de poliţişti locali din Capitală ar trebui să crească anul acesta, având în vedere că sarcinile lor vor creşte în contextul descentralizării.

"În prezent sunt 486 de angajaţi. Dacă ar rămâne pe loc sarcinile, numărul ar fi suficient, deşi nu ar fi o situaţie ideală. Ne aşteptăm însă să crească sarcinile pe 2014 - prin efectul descentralizării - iar acest lucru ne face să ne gândim la mărirea numărului de persoane angajate", a adăugat Darabont.

×
Subiecte în articol: dan darabont politia locala