x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea afacerilor din România. A murit fondatorul unei importante companii din Moldova

Doliu în lumea afacerilor din România. A murit fondatorul unei importante companii din Moldova

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2024   •   12:40
Doliu în lumea afacerilor din România. A murit fondatorul unei importante companii din Moldova
Sursa foto: pixabay.com

Alexandru Alexandrov, unul dintre cei mai influenți antreprenori din peisajul post-decembrist al României, s-a stins din viață după o luptă îndelungată cu o boală cronică. Cunoscut ca fiind „părintele" companiei Alex, el a fost o figură emblematică în industria construcțiilor din țară.

Povestea sa în lumea afacerilor a început în 1991, când a pus bazele SC Alex SRL, cea mai veche companie privată din Iași în domeniul construcțiilor. Cu pasiune și viziune, a transformat-o într-un jucător important în industrie. Cu toate acestea, perioada de criză economică din 2008-2012 a adus provocări majore. Cifra de afaceri a scăzut drastic, de la 6,1 milioane de lei în 2007 la doar 1 milion de lei în 2011, iar profitul net a devenit pierdere.

Confruntându-se cu aceste dificultăți, Alexandrov a fost nevoit să reducă drastic numărul de angajați, de la 88 la 19. Cu toate acestea, compania a continuat să atragă contracte importante de construcție și modernizare, colaborând cu instituții de prestigiu precum Primăria Iași, Petrom și Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

În ciuda eforturilor depuse, SC Compania pentru Construcții Alex a fost nevoită să ceară intrarea în insolvență în 2012. Decizia a venit ca urmare a presiunii financiare exercitate de creditori, printre care se număra și BRD, care a solicitat executarea silită a companiei pentru o sumă însemnată, potrivit stiri pe surse.

foto ziaruldeiasi.ro

Înmormântarea lui Alexandrov va avea loc, joi, 2 mai, de la ora 19.00, trupul neînsuflețit fiind depus în capela Cimitirului Petru și Pavel din Iași.

 

×