x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Bucureşti şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări care FASLIFICA adeverinţe de venit

Descinderi în Bucureşti şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări care FASLIFICA adeverinţe de venit

31 Mar 2015   •   09:09
Descinderi în Bucureşti şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări care FASLIFICA adeverinţe de venit

Peste 120 de polițiști bucureșteni și gălățeni efectuează marți dimineață 21 de percheziții în Capitală și în județul Galați, într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, în vederea acordării în mod ilicit a indemnizației de creștere a copilului.

De asemenea, polițiștii urmează să pună în aplicare 68 de mandate de aducere, informează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Potrivit DGPMB, în perioada februarie — martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 1 au documentat activitatea unui grup nestructurat, format din 31 de membri, specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că membrii grupului, fără a fi angajați ai vreunei societăți comerciale, au folosit adeverințe de venit falsificate, pentru a induce în eroare reprezentanții unor instituții publice abilitate, în scopul acordării în mod ilicit a indemnizației de creștere a copilului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârșirea faptelor este estimat la 1.100.000 de lei.

Persoanele identificate vor fi conduse la sediul Poliției Sectorului 1, în vederea audierilor, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

×