x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Vâlcea, la clanul "Brătianu". Membrii grupării făceau contrabandă cu motorină, ulei şi zahăr

Descinderi în Vâlcea, la clanul "Brătianu". Membrii grupării făceau contrabandă cu motorină, ulei şi zahăr

19 Oct 2012   •   08:44
Descinderi în Vâlcea, la clanul "Brătianu". Membrii grupării făceau contrabandă cu motorină, ulei şi zahăr
Sursa foto: Intact Images/Dan Marinescu

Polițiștii efectuează 12 percheziţii, în această dimineață, în localitatea Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Este vizată o grupare de contrabandiști cu motorină, zahăr și ulei. Prejudiciul depăşeşte 10 milioane de euro, conform unui comunicat al DIICOT.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   S.C.C.O.  Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 28 de persoane,  cunoscut sub denumirea de clanul „Brătianu”, din Drăgăşani, judetul Vâlcea, specializat in savarsirea infractiunii de  evaziune fiscală.

Membrii gruparii au  obţinut beneficii financiare substantiale,  utilizand  un numar de peste 20 de  societăţi comerciale, pentru efectuarea de operatiuni  ilegale cu  produse  petroliere, zahar si ulei.

Astfel, ca mod de operare, invinuitii au  derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria,  pe care le-au introdus si comercializat pe teritoriul  României, fara plata taxelor si impozitelor aferente.

In acest scop invinuitii au întocmit documente  false care sa ateste ca marfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăţi comerciale controlate de catre membrii  gruparii.

In aceeasi modalitate, invinuitii  au efectuat operatiuni comerciale cu cantitati insemnate de zahăr si ulei brut de floarea soarelui ,  pentru care în mod fictiv, se atesta că  erau exportate, deşi, in realitate,  marfurile erau procesate la diferite fabrici  de pe teritoriul tarii şi ulterior produsul finit era comercializat in supermarket-uri din România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala  depaseste suma de 10.000.000 de Euro", se mai arată în comunicatul DIICOT.

       

×