x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinutul evadat din Penitenciarul Galaţi a fost prins

Deţinutul evadat din Penitenciarul Galaţi a fost prins

01 Sep 2015   •   09:31
Deţinutul evadat din Penitenciarul Galaţi a fost prins
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Sava Vasile Cornel, deţinutul de 27 ani care a evadat pe 29 august din Penitenciarul Galaţi, a fost prins marţi dimineaţă de poliţiştii gălăţeni.

Jandarmii şi poliţiştii l-au identificat şi capturat pe deţinut în jurul orei 6.00 în zona Tunelului Brateş din municipiul Galaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, subinspector Simona Costache.

Potrivit acesteia, pentru a stabili cauzele şi condiţiile care au condus la producerea acestui eveniment conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care la acest moment se află în derulare.

'Menţionăm că evadarea din stare legală de reţinere sau de deţinere se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. Totodată, administraţia locului de deţinere va dispune măsurile disciplinare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, precum şi analizarea acestuia în cadrul comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever', a spus Costache.

Pe 29 august, în jurul orei 15,20, deţinutul Sava Vasile Cornel, aflat în custodia Penitenciarului Galaţi, a părăsit punctul de lucru din interiorul unităţii, unde era selecţionat să desfăşoare activităţi lucrative. Bărbatul, în vârstă de 27 ani, era condamnat definitiv la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi era clasificat în regim deschis.  

Agerpres

×