x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT: Autorii furtului din Olanda au vrut să dea foc tablourilor de 300 de milioane de euro

DIICOT: Autorii furtului din Olanda au vrut să dea foc tablourilor de 300 de milioane de euro

25 Ian 2013   •   12:29
DIICOT: Autorii furtului din Olanda au vrut să dea foc tablourilor de 300 de milioane de euro

Autorii furtului din octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam au vrut să incendieze tablourile din cauza situaţiei generate, au precizat reprezentanţii DIICOT, vineri, la Tribunalul Bucureşti. Aceştia au declarat că există o interceptare în acest sens, informează mediafax.ro. În faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, procurorul DIICOT a arătat că Radu Dogaru a afirmat într-o interceptare a sa: "Mai bine nu le mai luam. Ar trebui să le ardem".

Procurorul a spus că Dogaru nu a putut justifica, în declaraţia sa, care erau obiectele despre care se discuta în acea convorbire, totodată arătând că acesta a adus două tablouri, de Henri Matisse, Paul Gaugain, la expertul Mariana Dragu.

La începutul şedinţei, procurorul a solicitat ca audierile să fie secrete, însă instanţa de judecată a respins cererea acuzării.

Cei trei arestaţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru -  nu au vrut să facă nici o declaraţie până în prezent.

Principalii suspecţi în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare, semnate Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în valoare de 300 de milioane de euro.

Cei trei români au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Cele şapte capodopere furate sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

×