x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EasyJet afirmă că va avea avioane electrice pentru zborurile scurte

EasyJet afirmă că va avea avioane electrice pentru zborurile scurte

27 Sep 2017   •   11:58
EasyJet afirmă că va avea avioane electrice pentru zborurile scurte

Compania aeriană EasyJet a spus că poate avea avioane electrice într-un deceniu, într-o declaraţie lansată miercuri, scrie The Guardian.

Compania aeriană din Marea Britanie a încheiat un parteneriat cu firma americană Wright Electric, care dezvoltă o baterie pentru avioane, pentru zborurile de sub două ore. EasyJet a spus că mişcarea va permite avioanelor electrice să călătorească pe rute scurte, precum Londra – Paris sau Edinburgh – Bristol.

Carolyn McCall, directoarea executivă EasyJet, a spus că industria aerospaţială va merge pe acelaşi drum precum industria autoturismelor în dezvoltarea de motoare electrice, pentru a reduce zgomotul şi emisiile.

“Pentru prima dată în cariera mea pot să prevăd un viitor fără combustibil tradiţional şi suntem încântaţi să fim o parte a planului”, a spus aceasta. “Acum se pune problema când, nu dacă, un avion electric va zbura.”

Wright Electric munceşte cu mai multe companii aeriene din lume şi a afirmat că avioanele electrice vor fi cu 50% mai silenţioase şi cu 10% mai ieftine pentru companiile aeriene şi ,implicit, cu preţuri mai scăzute pentru călători.

EasyJet a declarat că îşi propune ca, în 20 de ani, toate zborurile pe distanţe scurte să fie făcute cu avioane electrice.

×
Subiecte în articol: avion electric easyjet