x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc: Cei care se întorc în ţară ar trebui să-şi deschidă mici afaceri

Emil Boc: Cei care se întorc în ţară ar trebui să-şi deschidă mici afaceri

17 Mar 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc le-a sugerat românilor care muncesc în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară să-şi deschidă afaceri proprii în România.



Premierul a reiterat măsurile pe care Executivul le-a adoptat pentru a veni în sprijinul românilor în perioada crizei, între care mărirea perioadei de şomaj cu trei luni, acoperirea cheltuielilor în proporţie de 50% pentru cei care vor să se reorienteze în profesie, învăţând o altă meserie. "În primul rând, le-aş da un sfat - de a încerca să se integreze într-o activitate economică, la privat, la stat, dacă este posibil să-şi deschidă o proprie afacere, dacă au o minimă resursă financiară cu care vin din străinătate. Este momentul, în perioada de criză, să începi o afacere. Trebuie să fii într-adevăr curajos, dar este un moment în care se poate, printr-o iniţiativă economică, să reuşeşti", a spus Emil Boc, citat de Agerpres.


Pe de altă parte, Boc a arătat că nivelul investiţiilor străine din ianuarie 2009 a fost mai mare decât cel din ianuarie 2008, trăgând concluzia că România este încă "atractivă" din acest punct de vedere. El a fost de părere că un prim element pentru stimularea mediului de afaceri şi a climatului investiţional îl reprezintă menţinerea cotei unice la 16%, precizând că o măsură suplimentară care va fi aplicată în acest scop, din semestrul al doilea al anului, va fi neimpozitarea profitului reinvestit.

×
Subiecte în articol: romania