x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gică Petrescu: un mit, o emblemă

Gică Petrescu: un mit, o emblemă

18 Mai 2009   •   00:00
Gică Petrescu: un mit, o emblemă

În urmă cu doi ani, mai exact la 26 fe­bruarie 2007, Jurnalul Naţional des­chi­dea cu Gică Petrescu seria Ediţiilor de Colecţie cu CD. Luni, 25 mai va apă­rea încă o Ediţie de Colecţie, în­so­ţită de un album cu o selecţie de alte 22 de piese.



Nea Gică a cântat două vieţi de om! Deşi multe piese ale sale sunt de petrecere, "cu pă­hărelul lângă mine", maestrul nu era un băutor! Poate doar "pentru fo­to­grafie" să fi stat Gi­că Pe­tres­cu cu vreun pahar de vin în mâ­nă... Şi-a me­na­jat vocea, n-a făcut excese, ştia să se oprească la timp. Ştia să-şi res­pec­te pu­blicul. N-a avut eşecuri. Era un mo­del de condu­i­tă, un mit, o em­ble­mă, o legendă.

Deşi ex­trem de po­pu­lar, în viaţa privată a fost extrem de retras şi de­vo­tat familiei. Elegantul şi pe­dantul Gică era că­să­to­rit cu una dintre cele mai frumoase femei ale Bucureştiului, cu Ce­zarina. În acest mariaj exista, dincolo de în­ţe­le­gere, o mare iubire. Era un profesi­o­nist de­să­vâr­şit care îşi calcula orice ieşire la rampă, orice gest. Nu ie­şea din scenă cu paşi normali, ci căl­ca sacadat, iar publicul prin­dea miş­­ca­rea şi aplauda în ritmul paşilor lui.


CALENDAR IUNIE 2009
Dragi copii, părinţi şi bunici. De 1 Iu­nie, Ediţia de Colecţie a Jurnalului Na­ţi­o­nal vă aduce noi poveşti despre co­pilul-minune Cleopatra Stratan, pre­cum şi albumul intitulat sugestiv "La vârsta de cinci ani". Ediţia de Co­lec­ţie de la 8 iunie o aduce în prim-plan pe Patricia Kaas, o voce de marcă a mu­zi­cii franceze contemporane. O poveste fascinantă despre artista ca­re, de la de­butul său, din 1988, cu al­bu­mul "Madmoiselle chante de blu­es", a vân­dut peste 16 milioane de discuri în toa­tă lumea. Alături de Ediţia de Co­lec­ţie veţi regăsi un album ex­cep­ţi­o­nal cu piese de succes din repertoriul Patriciei Kaas.

×
Subiecte în articol: observator