x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ignoranţa online care ne răneşte copiii

Ignoranţa online care ne răneşte copiii

de Paul Barbu    |    28 Ian 2016   •   21:31
Ignoranţa online care ne răneşte copiii
Sursa foto: DmitriMaruta/Getty Images/iStockphoto

Deşi mai bine de jumătate (52%) dintre părinţi cred că ameninţările din mediul online îi pândesc pe copii, unul din cinci nu face nimic pentru a-i proteja. Iar efectele acestor pericole odată devenite realităţi pot avea efecte extrem de dăunătoare asupra celor mici.

Tot unul din cinci părinţi şi-a văzut propriul copil confruntându-se cu o ameninţare provenită din mediul online, se arată în studiul realizat la nivel internațional de Kaspersky Lab şi B2B International.

Şi, dacă vorbim de pericolele din mediul virtual, acestea se întind de la cyberbullying şi conţinut inadecvat până la întâlnirea cu indivizi periculoşi. Doi din cinci părinţi aleg să le vorbească celor mici despre ce îi poate aşteptă dincolo de ecranul calculatorului sau telefonului.

Greu de controlat
O treime dintre părinți (31%) simt că nu au niciun control asupra a ceea ce văd sau fac cei mici în mediul online. „Pentru mulți tineri, a devenit parte din rutină să folosească telefoane mobile şi computere pentru a intra online, deseori fără să fie supravegheați de părinți sau atunci când sunt în afara casei”, spune David Emm, cercetător principal la Kaspersky Lab.

Atunci când se iau măsuri, ele sunt, în mare, ineficiente. 28% dintre respondenți spun că verifică istoricul de navigare pe Internet al copilului, deşi răul probabil s-a produs. Doar un sfert (24%) dintre aceştia au instalat un program de control parental. (Paul Barbu)
 

×