x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îmbină utilul cu plăcutul într-o VACANŢĂ BALNEARĂ. Cât te costă un concediu de refacere

Îmbină utilul cu plăcutul într-o VACANŢĂ BALNEARĂ. Cât te costă un concediu de refacere

15 Oct 2012   •   10:21
Îmbină utilul cu plăcutul într-o VACANŢĂ BALNEARĂ. Cât te costă un concediu de refacere

Cum vacanţa de vară a devenit deja o amintire frumoasă, iar până la concediul de sărbători mai este, o idee de relaxare ar putea fi un sejur într-o staţiune balneoclimaterică. Astfel, aceia care suferă de anumite afecţiuni pot îmbina utilul cu plăcutul, relaxare şi tratament, întrucât staţiunile româneşti sunt vestite în lume pentru minunile curative.

O vacanţă la tratament într-o staţiune balneoclimatrică autohtonă ajunge ca preţ undeva în jurul sumei de 150 de lei pe zi, turistul beneficiind în sumă de cazare, masă, precum şi de tratament. Chiar şi aşa tinerii nu se prea înghesuie să îşi petreacă un sejur într-una din staţiunile balneoclimaterice.

"Faţă de anul trecut, în acest an avem o uşoară creştere de aproximativ 10% a celor care a ales să meargă într-o staţiune balneoclimaterică", a spus pentru RTV.NET, Adrian Voican, manager Bibi Touring.

Numărul tinerilor care vor să îşi petreacă câteva zile într-o staţiune balneoclimatrică creşte de la an la an, dar rămâne unul mic în comparaţie cu numărul celor în vârstă. "Anual, prin staţiunile balneoclimaterice trec în jur de 1 milion de persoane, cu tot cu străini. Străinii reprezintă aproximativ 10% din numărul total, în timp ce numărul tinerilor cu vârste până în 40 de ani, persoane active, reprezintă aproximativ 30%", a spus pentru RTV.NET, Traian Bădulescu, consultant în turism.

Foarte multe staţiuni balneoclimaterice din ţara noastră nu pot primi turişti, întrucât în ele nu au mai fost investiţi bani de foarte mult timp, multe dintre ele fiind în paragină. Aproximativ 50% din staţiunile balneoclimaterice au fost modernizate. Cele mai multe investiţii s-au făcut în staţiunile Băile Felix, Vatra Dornei şi Balvanyos.

"Aceste trei staţiuni pot primi turişti într-un mod decent, atât turişti români, cât şi din străinătate. Multe dintre ele pun la dispoziţia turiştilor centre SPA moderne", a precizat Traian Bădulescu.

VEZI CÂT COSTĂ UN SEJUR în statiunile balneo pe RTV.NET

×