x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCREDIBIL! Şase cercetători români, concediaţi pentru că munceau prea mult

INCREDIBIL! Şase cercetători români, concediaţi pentru că munceau prea mult

05 Aug 2015   •   11:24
INCREDIBIL! Şase cercetători români, concediaţi pentru că munceau prea mult
Sursa foto: Institutul Diplomatic Român / antena3.ro

Şase cercetători de la Institutul Diplomatic Român au fost concediaţi, după un control de la Curtea de Conturi. Lii s-a desfăcut contractul de muncă pe motiv că depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii, dar au atacat deja decizia în instanţă.

Raportul Curţii de Conturi spune că cercetătorii Armand Goşu, Florin Diaconu, Andrei Siperco, Alin Ciupală, Ovidiu Bozgan şi Bogdan Antoniu aveau contract cu Institutul Diplomatic Român şi cu o altă instituţie - Universitatea din Bucureşti -, iar însumarea acestor contracte depăşea durata maximă a orelor de muncă admise de legislaţie, scrie antena3.ro, care citează TVR.

Dan Petre, directorul Institutului Diplomatic Român, a declarat pentru România Liberă că nu a fost la mijloc niciun fel de disensiune: "Le-am cerut să opteze, să mai renunţe la ore, să facă în aşa fel încât să intre în legalitate. Însumarea acestor contracte depăşea durata orelor de muncă admise. Ei au refuzat orice negociere. Ei reproşează că nu am atacat raportul Curţii de Conturi. Dar ataci un raport atunci când crezi că instituţia a încălcat legea. Or, eu nu cred că este cazul aici. Este o chestiune de legislaţia muncii, nimic altceva".

×