x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Sep 2006   •   00:00
SANATATE - Romanii, obligati sa mearga la analize
Toti romanii vor fi obligati sa-si faca analizele, gratuit, prin intermediul medicilor de familie, a caror remuneratie se va dubla, a anuntat vineri, la Brasov, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Ministerul Sanatatii va lansa, in noiembrie 2006, un program de reformare a medicinei de familie, care prevede ca, pana in decembrie 2007, sa fie evaluata starea de sanatate a tuturor cetatenilor Romaniei. "Examinarea va fi gratuita, dar obligatorie. Cei care nu vor merge sa-si faca analizele gratuit vor plati ulterior", a declarat Nicolaescu.

ESEC - Tentativa de evadare din sediul Parchetului
Un barbat cercetat pentru trafic de droguri, adus de politisti pentru a fi audiat, a incercat vineri seara sa fuga din sediul Parchetului Capitalei, sarind de la etajul trei al cladirii. Barbatul, toxicoman, a suferit o serie de fracturi, insa starea sa de sanatate este buna. Robert Craciun este cercetat intr-un dosar in care procurorii DIICOT Bucuresti au inceput urmarirea penala fata de 15 persoane, acuzate de trafic de droguri de mare risc.

CREMATORIUL VITAN - Silviu Brucan a fost incinerat
Prietenii si familia si-au luat ieri ramas bun de la Silviu Brucan (foto). Politologul, de religie ebraica, a fost incinerat la Crematoriul Vitan Barzesti, dupa oficierea unui ceremonial religios. Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, prezent la ceremonial, a declarat ca Brucan "A fost un observator critic al societatii romanesti". Silviu Brucan a decedat joi seara.

ATAC - Romani raniti la Montreal
Trei elevi romani se afla printre persoanele ranite, miercuri, la Colegiul Dawson din Canada, unde o persoana inarmata a deschis focul. Stirea a fost confirmata de directia consulara din MAE. Elevii sunt in stare buna, iar consulatul general urmareste evolutia acestora. Este vorba despre Mihai R. (19 ani), care are cinci rani, fratele lui, Catalin (18 ani), care a suferit rani usoare si a fost deja externat, si Silviu, ruda cu cei doi frati. Mihai a declarat pentru cotidianul canadian La Press ca "atacatorul a deschis mai intai focul in exterior. Mi-am strans picioarele la piept in momentul in care am auzit primele focuri de arma. S-a intors cu fata spre mine, apoi m-a ochit". etalice etc.

BRAILA - Proba de raliu cu pietoni langa pista
Uitandu-se parca de tragedia de acum o saptamana de la Galati, cand o fetita a murit lovita de o motocicleta, prima etapa a unui raliu auto desfasurat ieri la Braila a avut loc cu publicul postat chiar in vecinatatea pistei. Circulatia pietonilor nu a fost restrictionata in zona. Laurentiu Manole, unul dintre organizatori, ne-a spus ca intrecerea a avut toate autorizatiile necesare si ca nu este nici o problema daca pietonii circula in apropierea pistei. (N. Butnaru)

STARE GRAVA - Aristide Buhoiu, internat in spital
Realizatorul de televiziune Aristide Buhoiu (68 de ani) este de o saptamana internat in stare grava la Sectia de Reanimare a Spitalului "Agrippa Ionescu" din Bucuresti. Buhoiu sufera de cancer cu multiple metastaze, iar medicii spun ca fac tot posibilul sa-i mentina functiile vitale cu ajutorul aparatelor. Aristide Buhoiu este autorul a numeroase studii si carti de cultura si literatura, dar si castigatorul mai multor premii pentru productiile sale de televiziune.

SECTOR 2 - Expozitie de sisteme de siguranta
O expozitie de arme de foc, dar si de sisteme de siguranta a fost organizata ieri in fata Primariei Sectorului 2 din Capitala. Totodata, politistii au executat exercitii demonstrative de autoaparare, dar si de prindere a infractorilor. Cu aceeasi ocazie au fost expuse si obiecte folosite la spargerea locuintelor: clesti de diverse tipuri folositi de rau-facatori, chei reglabile, ruptoare, prese extractoare, bare metalice etc.
×
Subiecte în articol: observator