x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Iul 2006   •   00:00

Campanie - "Trebuie sa invatam sa respectam…"


Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, sustine ca ignorarea avertizarilor, a ordinelor de evacuare sau a deciziilor luate de autoritati in situatii de urgenta este principala cauza a deceselor survenite in urma inundatiilor si propune o campanie de informare pentru cetateni in acest sens. Concret, ministrul a spus ca va realiza milioane de printuri cu mesaje care sa-i indemne pe oameni sa asculte de autoritati.

2 iulie - Este ziua lui Stefan cel Mare si Sfant


Din 1992 incoace, in fiecare an, la 2 iulie, credinciosii se strang in numar impresionant la Putna pentru a-l sarbatori pe acela pe care biserica in numeste Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Biserica a luat hotararea de a-l proclama sfant tinand cont de rolul sau important in apararea credintei ortodoxe si de multele biserici si manastiri construite de voievod. (Daniela Sontica)

Interzis - Fara camioane in Capitala


Circulatia autocamioanelor cu o masa mai mare de cinci tone pe strazile din Bucuresti este interzisa pe timpul zilei, incepand de pe 1 iulie. Restrictia este impusa de municipalitate pana la data de 1 septembrie. Soferii de autocamioane trebuie sa fie atenti, deoarece vor fi organizate filtre si controale.

Scumpiri - Petrom si Lukoil vor scumpi carburantii


Petrom si Lukoil vor majora, incepand cu 1 iulie, preturile la carburantii comercializati in statiile proprii, in medie cu doi bani pe litru, ca urmare a cresterii nivelului accizelor. Compania Petrom a decis scumpirea cu doi bani pe litru (200 de lei vechi) atat a benzinelor, cat si a motorinelor, in timp ce Lukoil va scumpi benzina cu doi bani pe litru, iar motorina cu un ban.

Inedit - Cautam broasca testoasa gigant


Se cauta o nevasta pentru singuraticul George, ultimul exemplar viu din specia de broaste testoase gigant. Conform El Mundo, singuraticul George traieste de mai multi ani in Parcul National Galapagos, pe Insula Santa Cruz. Autoritatile ofera o recompensa de 10.000 de dolari celui care va descoperi o broasca femela din aceeasi specie, care sa ajute la conservarea acestei specii.

Diverse - Cele mai frumose automobile-britanice


Retromobil Club Romania a organizat sambata o manifestare intitulata "Best of British", care s-a dorit a fi o "intalnire" a automobilelor britanice de colectie, produse de cele mai renumite firme din aceasta tara: Morgan, Jaguar, M.G., Land Rover, Triumph si Austin. Cele sase masini britanice au parcurs cativa kilometri pe strazile "asediate" de o torentiala ploaie de vara, dupa care s-au deplasat spre ROMEXPO, unde Retromobil Club Romania are un stand special.

×
Subiecte în articol: observator