x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Mai 2006   •   00:00
INVATAMANT. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, i-a avertizat pe inspectorii scolari generali ca ar putea suporta costurile proceselor pierdute in fata celor destituiti din sistem si le-a cerut sa se implice mai mult in probleme ce pot fi rezolvate pe plan local. "Cei vinovati de aceste destituiri, de procese si, mai ales, de pierderea lor trebuie sa suporte cheltuielile. Am constatat ca, in aceste procese, cel mai mare perdant este statul roman, iar eu nu sunt de acord sa risipim banii ministerului pe cheltuieli de judecata, doar pentru ca unii conducatori de inspectorate nu analizeaza suficient dosarele inainte de a lua o decizie", a spus ministrul.

MUZEUL UNIRII. Mai multe lazi cu ajutoare, primite de sinistratii din judetul Alba in urma inundatiilor din 1970, sunt considerate obiecte de patrimoniu in Muzeul Unirii din Alba-Iulia. Potrivit directorului Muzeului National al Unirii din Alba-Iulia, Gabriel Rustoiu, ajutoarele de "patrimoniu" din 1970 contin haine, costume populare si covoare de iuta. Oficialii institutiei nu pot explica modul in care ajutoarele respective au ajuns pe lista cu obiectele de patrimoniu. (Lucian Dobrater)

CONSTANTA. Un copil de zece ani, din localitatea constanteana Mihail Kogalniceanu, a ajuns la spital sambata noaptea, dupa ce o cabina telefonica a cazut peste el in timpul unei furtuni puternice iscate brusc. Vijelia care s-a produs timp de cateva minute a luat pe sus acoperisurile mai multor case si ale scolii din comuna Mihail Kogalniceanu. (Emilia Sava)

LOTO 6/49. Ghinion din nou pentru impatimitii la Loto 6/49, nici unul dintre jucatori nereusind sa ghiceasca cele sase numere norocoase. Numerele extrase ieri, au fost 2, 30, 29, 6, 23, 45. Cei 21 de castigatori la categoria a II-a sunt mai bogati cu 55.702 RON. La categoria a III-a s-au castigat 908 RON. Numarul de la Noroc a fost 1839975. Reportul de la categoria I a ajuns la 14.297.213 RON.

×
Subiecte în articol: observator