x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

05 Dec 2005   •   00:00
MADRID. Doi tigri bengalezi au devorat bratul unui roman intr-un circ din apropiere de Madrid. Barbatul in varsta de 30 de ani, a carui identitate e inca necunoscuta, a fost internat in spitalul din localitatea Arganda in stare grava, cu bratul drept amputat de la nivelul cotului. El si-a introdus bratul in cusca tigrilor, interventia dresoarei fiind destul de tarzie.

ANCHETE. Directori de spitale, sefi de clinici si profesori universitari sunt in atentia organelor de ancheta, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Motivul: achizitionarea de medicamente foarte scumpe din import in avantajul unor lanturi farmaceutice sau unor importatori. "Isi umplu buzunarele cu comisioane de la firmele farmaceutice", a spus Nicolaescu.

JUSTITIE. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, l-a acuzat ieri pe seful Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, de furnizarea unor informatii "in mare parte eronate" in legatura cu tensiunile dintre cele doua institutii. Macovei a raspuns astfel declaratiilor facute de Lupascu intr-un interviu acordat Agentiei Mediafax. El declarase ca multe dintre problemele sistemului judiciar sunt cauzate de lipsa unei atitudini constructive a ministrului Justitiei.

RETINERE. Agresorul elevei de la Scoala Centrala, Constantin Grozea (foto), a fost retinut ieri de Politie in timp ce acorda un interviu reporterilor de la Antena 1. La doua zile dupa ce si-a injunghiat fosta prietena in biroul directorului adjunct al liceului, tanarul de 32 de ani a acceptat sa-si spuna povestea jurnalistilor. In mijlocul discutiilor care aveau loc in cartierul Ferentari, politistii l-au saltat pe Grozea si l-au dus imediat la Parchet pentru audieri.

ACCIDENT GRAV PE DN 1. Doua persoane au murit si alte doua au fost duse la spital in stare grava, in urma unui accident rutier produs ieri pe Drumul National 1. Dupa primele constatari, politistii au stabilit ca un autovehicul Volkswagen Golf, care venea dinspre Bucuresti, a intrat pe contrasens si a izbit frontal un autoturism Citroen. In urma accidentului produs la intrarea in comuna Ciolpani, drumul dintre Capitala si Valea Prahovei a fost blocat timp de doua ore. (Sorin Anghel)

CONFERINTA. Presedintele Comisiei RELEX a Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Valcarcel Siso, si presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Liviu Nicolae Dragnea, organizeaza astazi la Palatul Parlamentului conferinta pe tema evolutiilor viitoare ale guvernantei locale in Romania.

REPORT LA LOTO. Jucatorii de Loto 6/49 mai au de asteptat cel putin o saptamana pentru a spera la marele premiu de peste sapte milioane RON. Aseara s-a inregistrat report la prima categorie, iar la cea de-a II-a, 21 de jucatori au castigat cate o Dacie Logan. Numerele extrase au fost 14, 29, 41, 13, 46 si 25. Si la Noroc a fost report la primele doua categorii. Varianta extrasa a fost 2 7 4 8 4 0 1.

EPIDEMIE DE RUJEOLA. Un bebelus de sase luni a murit sambata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, la scurt timp dupa ce un alt copil bolnav de rujeola isi pierduse viata in aceeasi unitate medicala. O comisie de la Institutul de Igiena din Bucuresti a venit ieri la Constanta. (Mariana Craciun)

×
Subiecte în articol: observator