x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

31 Oct 2005   •   00:00
FRAUDA. Trei romani stabiliti la Londra au fost condamnati la inchisoare dupa ce au escrocat mii de persoane pe Internet, provocand un prejudiciu de circa 300.000 de lire sterline. Cei trei au convins aproape 3.000 de utilizatori ai site-ului de licitatii eBay sa trimita bani in avans pentru lucruri fictive. Romanii si-au recunoscut vina, dar sustin ca frauda fusese planuita si orchestrata de altcineva.

PROCES. Fratii Ioan si Viorel Micula, principalii actionari ai European Drinks, au dat in judecata statul roman la ICSID de pe langa Banca Mondiala. Deschiderea procesului are legatura cu decizia autoritatilor romane privind eliminarea unor facilitati fiscale acordate European Drinks pentru investitiile in zonele defavorizate. Daunele cerute ar putea fi de cateva sute de milioane de dolari.

SFINTIRE. Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" are de sambata ca patron spiritual pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie. Momentul a fost marcat printr-o slujba oficiata de un sobor de preoti in frunte cu PS Sebastian Ilfoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. (Daniela Sontica)

MARACINENI. Podul de la Maracineni, distrus de o viitura pe raul Buzau in luna mai, a fost redeschis sambata, cu doua zile inainte de termenul anuntat initial. Circulatia rutiera a fost reluata in prezenta autoritatilor locale. In perioada cat podul a fost in lucru, soferii aveau de facut un ocol de 40 de kilometri prin localitatea Berca.

INMORMANTARE. Maestrul Ion Irimescu a fost inmormantat ieri dupa-amiaza, cu onoruri militare, in Cimitirul Bisericii Opriseni din Falticeni. Artistul a fost condus pe ultimul drum de mii de localnici, dar si de oficialitati si oameni de cultura. Maestrul a incetat din viata la varsta de 102 ani, in noaptea de joi spre vineri.

RECONSTRUCTIE. Doua dintre casele distruse in luna iunie de explozia din cartierul bucurestean Colentina au fost reconstruite si inaugurate, sambata, de primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu (foto). Locuintele au fost mobilate si dotate cu aparatura electronica, cu ajutorul unor sponsori. Celelalte doua case distruse vor fi terminate in perioada urmatoare.

ANCHETA. Fosta conducere a CFR SA este cercetata intr-un nou dosar pentru un prejudiciu de peste 1,4 milioane de dolari. Potrivit politistilor, CFR ar fi platit lucrari neefectuate la calea ferata, in baza unui contract incheiat in urma cu patru ani. Desi valoarea contractului este de 65.000 de dolari, in perioada 2001-2003, societatea comerciala a emis facturi fiscale in valoare de peste 49 miliarde de lei.

CIA. Reputatul serviciu secret american CIA anunta, pe pagina sa de Internet, ca angajeaza cunoscatori de limba romana. Conditiile eliminatorii sunt: detinerea cetateniei americane si licenta in jurnalistica sau sociologie. Sarcina viitorilor agenti va fi aceea de a monitoriza non-stop presa romaneasca. Salariul este de 6.000 de dolari pe luna.

LOTO 6/49. Marele premiu la extragerea de ieri, de 2.417.618,40 RON, se reporteaza pentru saptamana viitoare. Numerele castigatoare au fost 43, 13, 29, 30, 23, 18. Cei 20 de castigatori de la categoria a II-a au devenit posesorii unui autoturism Logan. La categoria a III-a, 1.021 de persoane au devenit mai bogate cu 393,06 RON. Numarul extras la Noroc a fost 4623128.

×
Subiecte în articol: observator