x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

30 Oct 2006   •   00:00
ACCIDENT ELiCOPTER - Cautarile au fost intensificate
Operatiunea de cautare a maistrului militar disparut in Lacul argesean Golesti in urma accidentului de elicopter de marti a fost intensificata. La fata locului a mai sosit o echipa de scafandri de la Constanta si a fost adus si un sonar in incercarea de a gasi trupul lui Constantin Hurchi. Un elicopter de la baza aeriana 90 Otopeni, careia ii apartinea aparatul prabusit, a survolat de mai multe ori Lacul Golesti.

BANI DE LICEU - Toate cererile, rezolvate favorabil
Peste 104.000 de elevi vor primi bursa "Bani de liceu", in anul scolar 2006-2007, in valoare de 180 de lei, Ministerul Educatiei si Cercetarii precizand ca, pentru prima data, toate cererile depuse au fost rezolvate favorabil. Lista celor care vor primi burse in cadrul Programului national de protectie sociala "Bani de liceu" pentru anul scolar 2006-2007 poate fi consultata la adresa http://baniliceu.edu.ro.

SFINTIRE - "Duminica Tuturor Sfintilor Romani"
Patriarhul Teoctist, inconjurat de 12 episcopi, a savarsit ieri slujba de sfintire a bisericii Manastirii "Duminica Tuturor Sfintilor Romani", aflata in incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, la ceremonialul religios participand aproximativ 10.000 de credinciosi. In predica tinuta cu aceasta ocazie, Patriarhul Teoctist si-a exprimat regretul ca la aproape 17 ani de la schimbarea regimului politic din Romania lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului nu au fost inca incepute.

MEDIA - Cotidianul Gandul se relanseaza
Cotidianul Gandul, condus de Cristian Tudor Popescu, va aparea de astazi intr-un nou format, mai concentrat, bogat, bine structurat si usor de citit. Principalele schimbari ale cotidianului Gandul sunt trecerea pe format Berliner, cresterea numarului de pagini la 32 - de luni pana joi - si 24 in zilele de vineri si sambata, dintre care opt pagini color, dar si regandirea structurii editoriale. Noul Gandul va avea acelasi pret, 0,9 lei, in timp ce tirajul zilnic va creste pana la 50.000 de exemplare.

COD GALBEN - Avertizare meteo pentru 17 judete
Prefecturile din Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Ialomita, Iasi, Neamt, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea au primit avertizari meteorologice cu cod galben, specialistii anuntand pentru astazi si maine o racire accentuata a vremii, precipitatii mixte in est si ninsori la munte. Modificari ale vremii se vor sesiza si in zona litoralului.

CARAS SEVERIN - Trei raniti intr-o explozie la Resita
Trei persoane au fost ranite intr-o explozie urmata de un incendiu, care s-a produs in noaptea de sambata spre duminica, intr-un apartament situat pe Calea Caransebesului din Resita, transmite Rompres. Valoarea bunurilor distruse se ridica la aproximativ 3.000 de lei, iar a celor degradate, la aproximativ 1.000 de lei. Sursa probabila a exploziei o reprezinta o acumulare de gaze.

GRAV ACCIDENT - Fiii fostului prefect de Cluj au murit
Doi fii ai social-democratului Vasile Soporan, fost prefect al judetului Cluj, au murit ieri intr-un accident de circulatie. Ei erau intr-un Logan si veneau dinspre Turda indreptandu-se spre Cluj. In Valcele, intr-o curba, un alt autovehicul care circula pe contrasens, a taiat curba, a intrat frontal in autoturismul in care erau cei doi, unul cu sotia, iar celalalt cu prietena. Cele doua fete au scapat cu viata, suferind fracturi.

ANI - Macovei vrea sa retraga proiectul
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, sustine intr-un interviu acordat Realitatea TV ca ar putea cere Guvernului retragerea proiectului de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate. Monica Macovei acuza reprezentantii Partidului Conservator si pe cei UDMR ca nu i-au sustinut legea pentru simplul motiv ca nu vor sa le fie controlate averile. Atat conservatorii, cat si udemeristii sustin ca nu renunta la amendamentele depuse pentru legea ANI.

BUCURESTI - Amenzi mari pentru parcare ilegala
Bucurestenii, care vor parca neregulamentar blocand traficul, vor primi o amenda de 10 milioane de lei vechi pe zi, potrivit unei initiative a consilierilor generali care va fi supusa aprobarii saptamana aceasta. Hotararea ar urma sa fie pusa in aplicare din 2007. In afara de taxa de eliberarea a autovehiculului, proprietarii acestora vor mai fi nevoiti sa plateasca o amenda pentru parcare ilegala si contravaloarea operatiunilor de ridicare, transport si depozitare a masinilor.

×
Subiecte în articol: observator