x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Observator 19 noiembrie 2007

Info Observator 19 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
Info Observator 19 noiembrie 2007

Pictura Bisericii "Doamna Oltea" din Bucureşti a fost sfinţită ieri impreună cu aşezămăntul ei social, la care vor fi hrăniţi şi ingrijiţi nevoiaşii parohiei.

SECTORUL 2 - Evacuare controversată

Autorităţile locale din Sectorul 2 se vor opune astăzi acţiunii executorilor judecătoreşti care se vor duce să evacueze un atelier-şcoală şi un cămin al Liceului "Constantin Brăncuşi". Acest liceu este unic ca profil. Retrocedarea clădirilor situate in incinta unităţii şcolare, pe terenul proprietate a Sectorului 2, la care accesul nu se poate realiza decăt prin curtea liceului, afectează desfăşurarea orelor de curs.

REPORT - Numerele la Loto, cu ghinion

Marele premiu pus in joc la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a fost căştigat, cele 4,8 milioane de euro de la categoria I vor fi reportate pentru extragerea de săptămăna viitoare. Cele şase numere la Loto 6/49 sunt: 33, 28, 21, 46, 19 şi 10. Reportul la categoria I este de 16.706.748,02. La categoria a II-a au fost 42 de căştigători, valoarea fiind de 12.060,25, iar la categoria a III-a au fost 1.999 de căştigători.

HUNEDOARA - Ambulanţe noi pentru urgenţe
Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara a fost innoit cu nouă ambulanţe, opt mici şi una de transport, autoutilitarele fiind dotate cu aparatură pentru intervenţii de urgenţă, pănă la sfărşitul anului in judeţ fiind aşteptate incă 19 autoutilitare. Serviciul de Ambulanţă Hunedoara avea 85 de autospeciale, mai mult de 90% dintre acestea fiind depăşite.



TRAGEDIE - Doi morţi pe Drumul European 68
Un cetăţean italian şi unul moldovean au murit ieri după ce maşina in care erau s-a izbit frontal de un TIR, pe Drumul European 68. Potrivit poliţiştilor, accidentul a fost provocat de un cetăţeanul moldovean, care conducea un autoturism de teren. El a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR care circula regulamentar din sens opus.

INAUGURARE - Pictură sfinţită la "Doamna Oltea"

Pictura Bisericii "Doamna Oltea" din Bucureşti a fost sfinţită ieri impreună cu aşezămăntul ei social, la care vor fi hrăniţi şi ingrijiţi nevoiaşii parohiei. Slujba a fost oficiată de episcopii PS Teodosie, PS Varsanufie şi PS Sebastian, iar cuvăntul de invăţătură a fost rostit de Părintele Patriarh Daniel (foto). Construită in 1948, Biserica "Doamna Oltea" a fost demolată in 1986, deoarece preotul de atunci făcuse slujba de inmormăntare a unei tinere ucise intr-un accident de Nicu Ceauşescu. (Daniela Şontică)

ROXANA IAKAB - Raportul medico-legal, finalizat

Specialiştii Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici" au finalizat raportul necropsiei asupra cadavrului micuţei Roxana Iakab. Fetiţa de 5 ani a dispărut in noiembrie anul trecut din Hoghiz, Braşov, şi a fost găsită moartă in aprilie a.c. "Rezultatele vor ajunge la Braşov marţi şi vor fi puse la dispoziţia procurorului. Trebuie să vă spun insă că acest raport reprezintă doar un indiciu, nu un refugiu pentru anchetatori", a declarat dr Gheorghe Alexandrescu, specialist anatomo-patolog. (A.S.)

CAZUL TINU - Exhumarea are loc azi la Breaza

Procurorii ploieşteni au programat pentru astăzi dimineaţă, ora 6:30, exhumarea corpului neinsufleţit al gazetarului Dumitru Tinu, fost director al cotidianului Adevărul, inmormăntat la cimitirul din Breaza. Cadavrul va fi examinat cu atenţie de cinci medici legişti de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", in cadrul anchetei redeschise pentru elucidarea cauzelor morţii gazetarului. Anchetatorii şi-au propus ca operaţiunea de exhumare să aibă loc departe de ochii presei. (V. Fotache)

SUFERINŢĂ - Radu Beligan, internat in spital

Sămbătă seară, maestrul Radu Beligan (foto) a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, in urma unei suferinţe la coloana vertebrală. Gheorghe Iana, managerul unităţii sanitare, a declarat, citat de Mediafax, că este vorba despre o suferinţă mai veche care s-a agravat. Teatrul Naţional Bucureşti a anunţat ieri că reprezentaţia de la ora 19:00 a spectacolului "Take, Ianke şi Cadir" a fost suspendată din cauza stării de sănătate a lui Radu Beligan. (Ramona Drăghici)

PITEŞTI - Festivalul "Zavaidoc"

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de muzică lăutărească veche "Zavaidoc" s-a desfăşurat la sfărşitul săptămănii trecute la Piteşti. Manifestarea a fost organizată de edilii oraşului in care s-a născut in urmă cu 111 ani marele rapsod. Festivalul a cuprins recitaluri extraordinare susţinute de Constanţa (Puşa) Teodorescu-Zavaidoc, fiica marelui interpret, Florea Voinicilă (violonist care a căntat alături de Zavaidoc), Gavril Prunoiu, Nelu Ploieşteanu, Maria Dragomiroiu, Gheorghe Zamfir şi Tudor Gheorghe. (Luminiţa Ciobanu)

GIURGIU - Marş PC pentru protecţia animalelor

Conservatorii şi mai multe ONG-uri au organizat ieri la Giurgiu un marş de protest faţă de cruzimile la care sunt supuse animalele. La acţiune au participat peste 200 de iubitori de animale. Participanţii la miting au solicitat Guvernului emiterea a două ordonanţe de urgenţă pentru stoparea imediată a atrocităţilor comise faţă de animale, in caz contrar anunţănd că vor fi organizate acţiuni de protest in toată ţara. Pănă la emiterea acestor ordonanţe, protestatarii au cerut autorităţilor locale oprirea uciderii căinilor fără stăpăn.

×
Subiecte în articol: observator