x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intalnire de urgenta - Reprosuri dure din partea socialistilor europeni

Intalnire de urgenta - Reprosuri dure din partea socialistilor europeni

de Irina Cristea    |    Gabriela Antoniu    |    15 Sep 2005   •   00:00
Intalnire de urgenta - Reprosuri dure din partea socialistilor europeni

Preocupat de evolutiile actuale din Romania, grupul socialist din Parlamentul European i-a cerut la inceputul saptamanii o intalnire de urgenta ambasadorului nostru la UE, Lazar Comanescu, sustin surse din PSD. La intalnire au participat Pierre Moscovici, raportorul UE pentru Romania, Jan Marius Wiersma, vicepresedintele grupului socialist din PE, si laburistul Michael Cashman, membru al grupului.

SEMNAL DE ALARMA. Intr-un limbaj foarte dur, socialistii i-au transmis ambasadorului roman ca situatia din Romania este foarte serioasa si periculoasa si poate avea consecinte grave asupra Raportului de tara pe care Parlamentul European il va adopta luna viitoare. Ei au tinut sa-i reaminteasca diplomatului roman sprijinul pe care socialistii l-au acordat Romaniei chiar si atunci cand PSD nu se afla la guvernare, fiind nevoiti sa lupte impotriva scepticismului si rezistentei popularilor europeni si chiar a propriilor partide. In acest context, schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei este vazuta ca o masura care nu numai ca incalca standardele democratice, dar creeaza si o stare foarte proasta in Parlamentul European si Grupul socialist.

Mai mult, socialistii nu au ezitat sa compare ceea ce se intampla acum in Romania cu situatia din Bulgaria, unde, spre deosebire de tara noastra s-a reusit formarea un guvern de larga coalitie. Dupa acest lung sir de reprosuri, ambasadorul Romaniei ar fi lasat sa se inteleaga ca este constient ca socialistii sunt singurii prieteni ai Romaniei in Parlamentul European si s-ar fi angajat sa informeze Guvernul despre continutul discutiilor cu socialistii europeni.

INGRIJORARE. Contactat de Jurnalul National, reprezentantul socialistilor, Rob Van de Water, a reafirmat ingrijorarile existente in cadrul grupului socialistilor europeni cu privire la "procedurile ce au loc in Romania" cu privire la schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. "Noi credem ca Romania are cateva prioritati de realizat pentru a-si satisface ambitiile europene, iar schimbarea celor doi nu pare o astfel de prioritate, si nici nu ajuta la cresterea increderii fata de procedurile parlamentare", a spus Van de Water.

×
Subiecte în articol: observator