x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundatii - 342 de familii fara adapost

Inundatii - 342 de familii fara adapost

de Florina Zainescu    |    12 Oct 2005   •   00:00
Inundatii - 342 de familii fara adapost

Refacerea locuintelor si infrastructurii afectate de inundatii trebuie accelerata, autoritatile locale din unele judete fiind in urma la acest capitol, a declarat ieri Vasile Blaga (foto), ministrul Administratiei si Internelor (MAI), la videoconferinta cu prefectii.

Casele distruse de inundatii nu sunt gata. Se lucreaza, se asteapta materiale de constructii sau se asteapta primavara. Autoritatile locale trebuie sa rezolve urgent problema cazarii peste iarna a 342 de familii - 1.378 de persoane - care inca nu si-au gasit cazare. Astfel, sinistratii din Bacau, Galati si Ilfov ar putea "ierna" in case modulare care vor fi achizitionate in urma unei licitatii publice.

PARERE. Potrivit ministrului, autoritatile au finalizat operatiunile de reabilitare a infrastructurii afectate de inundatii numai pentru 7% din lucrarile incepute, restul aflandu-se in diverse faze de executie, suma alocata de Guvern pentru derularea programului ridicandu-se la 450 milioane de lei noi. De aceea, Blaga s-a aratat nemultumit ca, desi au banii necesari, autoritatile locale se impiedica in detalii - depozitarea sacilor cu ciment sau "prezentarea" fierului beton - in loc sa faca treaba. Ministrul i-a reprosat prefectului de Vrancea ca incearca sa profite de inundatii pentru a rezolva vechile probleme ale infrastructurii din zona. Blaga i-a luat la rost pe prefecti, ca nu s-au prezentat mai devreme la videoconferinta si ca nu fac prezentari succinte. "Ar trebui sa vina la Interne, sa-i disciplinam putin", a comentat nemultumit Blaga. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: observator