Judeţul Brăila a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la Bacalaureat, respectiv 77,82%, în condiţiile în care la nivel naţional a fost de 59,25%.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, Iulian Danielescu, a declarat că rezultatele bune de la Bacalaureat se datorează faptului că elevii care au intrat la liceu în urmă cu patru ani au fost bine pregătiţi, aşa cum au demonstrat şi rezultatele de la evaluarea naţională de atunci.
"În primul rând, rezultatele bune de la Bacalaureat de anul acesta se bazează pe rezultatele bune de la evaluarea naţională. Una este să ai copii bine pregătiţi la clasa a IX-a şi să îi ridici până la clasa a XII-a peste ştacheta de promovare la Bacalaureat şi cu totul alta este să ai un procent de promovabilitate scăzut la evaluarea naţională", a afirmat Iulian Danielescu.
El a spus că "aceste rezultate frumoase se datorează, în primul rând, corpului profesoral deosebit pe care îl avem în judeţul Brăila, pentru că toate aceste rezultate se bazează pe educaţia copiilor în 12 ani de şcoală, elevii învăţând că totul se promovează prin muncă şi nu prin alte mijloace".
Având în vedere că Brăila se află pentru al treilea an consecutiv pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la Bacalaureat, şeful IŞJ a precizat că acest judeţ merită "cu prisosinţă o universitate de stat, care ar mobiliza şi mai mult tinerii liceeni să aibă rezultate bune".
Anul acesta, în Brăila, au fost obţinute şi opt medii de 10, respectiv patru la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", trei Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" şi una la Liceul de Artă "Hariclea Darclee".
Judeţul Brăila a obţinut tot anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la evaluarea naţională, respectiv 87,14%, în condiţiile în care la nivel naţional a fost de 70,8%.