x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justitie - Deputatul Ujeniuc este cercetat penal

Justitie - Deputatul Ujeniuc este cercetat penal

de Miruna Pasa Petru    |    01 Oct 2005   •   00:00
Justitie - Deputatul Ujeniuc este cercetat penal

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, sustinut ieri ca diversi politicieni si afaceristi incearca se exercite presiuni grave asupra procurorilor.

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, sustinut ieri ca diversi politicieni si afaceristi incearca se exercite presiuni grave asupra procurorilor. El a cerut grupurilor de interese sa lase Justitia sa-si faca datoria si a incercat sa-i descurajeze pe cei care recurg la astfel de tertipuri pentru a scapa de anchete.

"Multe dosare importante de crima organizata se afla intr-o faza avansata. Este normal ca acest lucru sa creeze anumite stari de spirit in randul celor cercetati. Cu sau fara mine, dosarele isi vor continua irevocabil drumul", a sustinut Botos.

EXEMPLUL. A dat un singur exemplu: deputatul PNL Dragos Ujeniuc (foto). Acesta sustinuse public acum doua zile ca plangerea depusa de PNL impotriva lui Adrian Nastase a trecut prin mainile procurorului general, desi nu avea ce cauta acolo. "Domnul Ujeniuc a afirmat ca eu as fi solicitat plangerea respectiva pentru a dirija investigatia intr-un anumit fel. Este fals. Plangerea a ajuns la biroul meu pentru ca imi era adresata. A fost trimisa in lucru imediat de adjunctul meu. Eu nici macar nu am vazut-o", a explicat Ilie Botos. Si ca sa-l linisteasca de tot pe deputat, procurorul general a facut public faptul ca acesta este cercetat. Botos nu a vrut sa dezvaluie nimic mai mult, dar a dat de inteles ca dosarul cu pricina ar avea ceva legaturi cu fapte de coruptie.

×
Subiecte în articol: observator