x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locul de execuţie al soţilor Ceauşescu devine muzeu

Locul de execuţie al soţilor Ceauşescu devine muzeu

10 Aug 2013   •   09:22
 Locul de execuţie al soţilor Ceauşescu devine muzeu
Sursa foto: sotii Ceausescu

Fosta unitate militară din Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu va fi punct muzeal, urmând să fie deschis pentru vizitatori în luna septembrie.

"Au fost revopsite interioarele clădirii cu aceleaşi culori care erau în 1989, va fi adus mobilierul din acea perioadă, deja există paturile unde au dormit soţii Ceauşescu înainte de execuţie. Sunt nişte paturi simple, de cazarmă. Clădirea, aflată în curtea în care este Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, a rămas conservată, nu a fost nevoie decât de vopsire şi de înlocuirea geamurilor (…) Am amenajat ca atare holurile, spaţiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentinţa. De asemenea, amenajăm camera în care a funcţionat acel tribunal şi, nu în ultimul rând, dormitorul în care soţii Ceauşescu au petrecut ultima noapte.Vizitatorii vor vedea zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Punctul muzeal va funcţiona ca expoziţie a Muzeului de Istorie”, a declarat directorului Complexului Muzeal Curtea Domnească, Ovidiu Cârstina, citat de Mediafax.ro

Autorităţile judeţene susţin că au solicitări din străinătate de la grupuri de turişti care vor să viziteze locul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, iar preţul biletului pentru vizitarea acestui punct muzeal va fi de 7 lei.


 

×