x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lovitura de teatru: Fiul generalului Chelaru, eliberat

Lovitura de teatru: Fiul generalului Chelaru, eliberat

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    22 Noi 2005   •   00:00

Decizie la limita, ieri, intr-unul dintre principalele dosare ale Departamentului National Anticoruptie. Cu un scor de 5 la 4, completul de noua judecatori al Instantei Supreme a dispus ieri eliberarea imediata din arestul preventiv a lui Mircea Chelaru, fiul fostului sef al Statului Major General, si a complicelui acestuia, Dumitru Scutaru. Magistratii au admis, astfel, recursul declarat de cei doi impotriva hotararii de incarcerare dispusa saptamana trecuta de un alt complet al Inaltei Curti.

TRANSFER PE BANI? Chelaru si Scutaru sunt acuzati de comiterea infractiunii de trafic de influenta, pentru ca ei ar fi pretins si primit bani si bunuri de la un politist, promitandu-i ca-i vor obtine in schimb un transfer convenabil, apeland la "relatii inalte" din conducerea institutiei. Ei au fost arestati dupa ce au fost prinsi in flagrant. Deocamdata nu se stie care este motivarea instantei pentru aceasta decizie, insa avocata Sanda Cuculis, aparatorul complicelui Dumitru Scutaru, a apreciat ca mandatele de arestare ar fi fost nule, deoarece nu ar fi fost date de instanta competenta. Aparatorii au pledat in instanta pentru eliberarea celor doi acuzati pe motiv ca infractiunea de trafic de influenta nu ar exista in acest caz.

ASTA E! Decizia de ieri pare a fi o lovitura "sub centura" data mult-anuntatei lupte anticoruptie, insa seful DNA nu s-a aratat afectat. "Ne conformam deciziei instantei, nu comentam. Daca instanta a decis asa, nu e nici o problema. Ii vom trimite in judecata in stare de libertate!", ne-a declarat aseara Daniel Morar.

×
Subiecte în articol: observator