x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Luceafarul huilei" - Eliberare amanata

"Luceafarul huilei" - Eliberare amanata

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    29 Noi 2005   •   00:00
"Luceafarul huilei" - Eliberare amanata

Miron Cozma a primit ieri doua vesti rele legate de propria libertate. Una: problema contopirii pedepselor sale, ajunsa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a primit termen pentru discutare abia anul viitor, la 27 ianuarie. Instanta Suprema va analiza atunci contestatia procurorilor fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti, potrivit careia Miron Cozma ar mai avea de executat doar un rest de pedeapsa de aproximativ doi ani. A doua: din completul care ar da solutia finala face parte, intamplator, si magistratul care a pronuntat condamnarea lui Cozma la 18 ani de inchisoare.

"Luceafarul huilei" va ramane incarcerat in Penitenciarul Rahova cel putin pana in ianuarie 2006. El va putea sa ceara mult asteptata eliberare conditionata, abia dupa ce Instanta Suprema va stabili definitiv cat mai are Cozma de executat.

CONTESTATIE. Fostul sef al ortacilor va incerca insa prin avocatii sai sa obtina un termen mai scurt, din doua motive: "In primul rand este imposibil sa dai un termen asa de lung intr-o cauza care vizeaza libertatea unui om. In plus, exista si acte medicale care atesta starea precara de sanatate a clientului meu. In al doilea rand, din completul fixat pentru luna ianuarie va face parte si judecatorul Mateescu, cel care, in 1999, i-a dat lui Cozma pedeapsa de 18 ani inchisoare pentru mineriada din 1991", ne-a declarat ieri avocatul Adrian Roseti. (Miruna Pasa, Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator