x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Bucurel Aron, fără concurent

Mircea Bucurel Aron, fără concurent

de Dan Constantin    |    07 Ian 2016   •   09:04
Mircea Bucurel Aron, fără concurent
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Alegerile pentru noua conducere nu au mai avut tensiunile din vremea lui Băsescu, ieşit în arenă să impună cuplul Hăineală-Ghica şi viceversa. Acum lucrurile au fost clare, Mircea Bucurel Aron a candidat singur şi a prezentat un program solid de management. Aşadar, de Bobotează, a fost alesul plenului să conducă CSM în actuala formulă în ultimul an de mandat.

Preşedintele Aron are poziţia de lider informal al plenului de mai mult timp, el reuşind să dea echilibru dezbaterilor, să se opună lucid la excesele propuse de Inspecţia Judiciară, ca formă de pre- siune chiar asupra independenţei magistraţilor. El a atras atenţia plenului că Inspecţia Judiciară nu a fost auditată în sensul unei analize adecvate niciodată, iar iniţiativa acesteia de a propune sancţionarea judecătorilor care l-au eliberat pe Piedone din arest a stârnit o furtună în sistem.



În proiectul de management, la analiza punctelor slabe ale CSM, noul preşedinte reclamă „comunicarea slabă, incidentală, cu asociaţiile profesionale, cu consecinţa posibilei percepţii a acestora că CSM nu serveşte convingător sistemul de justiţie”. Este de aşteptat, în acest context, cum se va încheia cascada de presiuni exercitate asupra judecătoarei Gabriela Baltag, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, care a intervenit public în luna mai 2015 în dezbaterea morală a cazului Stanciu-Rarinca. Este primul test pentru noua conducere a CSM. Vicepreşedinte, tot cu o candidatură unică, a devenit procuroarea Luminiţa Palade.
 

×