x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul Sfintei de la Curtea de Argeş VIDEO

Misterul Sfintei de la Curtea de Argeş VIDEO

17 Apr 2014   •   08:52
Misterul Sfintei de la Curtea de Argeş VIDEO

Săptămâna Mare este perioada în care chiar şi cei mai puţin evlavioşi aleg să-şi înalţe, măcar o secundă, privirea către ceruri. Unii îşi regăsesc liniştea prin credinţă, iar bisericile devin loc de pelerinaj pentru cei în căutare de speranţă. Este perioada în care orice minune pare posibilă. În taina bisericii de la Curtea de Argeş, credincioşii poposesc acum ca să-şi odihnească sufletul la locul în care îşi duce veşnicia o fetiţă.

Citeşte şi Efectele RUGĂCIUNII, explicate de un laureat Nobel

Sfânta Filofteia le ascultă rugăciunile şi, pe multe dintre ele, le şi îndeplineşte.

La poalele munților Făgăraș, mărginită de dealuri străpunse de ape, tihnește prima Capitală a Ţării Românești. Despre Curtea de Argeș s-au scris multe pagini păstrate de-a lungul timpurilor. În afară de istoria consemnată și cunoscută celor interesați de trecut, zidurile cetății ascund taine despre care numai localnicii știu mai multe.

Lucruri înţelese greşit despre religie

În inima orașului pomenit încă de pe vremea vechilor daci, se înalță astăzi o binecunoscută mânăstire cu turnuri dantelate. Mânăstirea Curtea de Argeș stăpânește impozantă întreaga așezare. Dacă vrei însă să afli mai multe dincolo de legenda meșterului ce și-a transformat consoarta în jerftă pe altarul Creației, e bine să pătrunzi acolo unde liniștea e mai mare.

Află mai multe detalii despre viaţa Sfintei Filofteia pe RomâniaTV.net.

×