x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

11 Aug 2006   •   00:00

16:10 - MASURI

FLOREASCA. OPC a inchis bazinul Floreasca si l-a amendat pe administratorul complexului dupa ce cinci copii au fost intoxicati cu clor.
DOLJ. DNA Craiova l-a trimis in judecata pe Ioan Negret, primarul din Bailesti, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

16:15 - VOIAJ

CONSTANTA. Nava-scoala "Mircea" a revenit in Portul Constanta dupa un voiaj de 31 de zile in Marea Neagra.
TIMIS. Zeci de profesori s-au calcat in picioare in curtea ISJ, pentru a-si depune optiunile pentru un post de suplinitor.


COZIA. Corpul neinsufletit al Printului Carol Mircea a fost adus ieri, la pranz, la Manastirea Cozia. La depunerea sicriului in biserica si la slujba au participat numai Printul Paul, fiul lui Carol Mircea, si Printesa Lia. La aeroport a fost prezent si ministrul Codrut Seres. Inmormantarea lui Carol Mircea, decedat in ianuarie la Londra, va avea loc maine. (Alexandra Chivu)

VERIFICARI CSM - Anchetatorii lui Nastase, in vizor
Inspectia Judiciara pentru procurori din cadrul CSM face verificari cu privire la cauzele in care Adrian Nastase este invinuit. Controlul a fost inceput dupa ce fostul premier a inaintat Consiliului doua sesizari (in iunie si iulie) ce vizeaza modul in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) solutioneaza dosarele sale, de urmarire penala. Sesizarile lui Nastase au fost conexate cu o alta formulata in luna mai referitoare la un articol aparut in presa centrala. Nastase este invinuit in trei dosare penale aflate pe rolul DNA. (Violeta Fotache)

ASTRONOMIE - Stele cazatoare deasupra Romaniei
In perioada 11-15 august va avea loc o intensificare a activitatii curentului de meteori numiti Perseide, proveniti din Constelatia Perseu. "Stelele cazatoare" vor fi cel mai vizibile in noaptea de 12/13 august, intre orele 2:00 si 4:30.Din zone cu cer curat, lipsit de poluare luminoasa, la distanta suficient de mare de orase, este posibil sa se vada in noaptea respectiva intre 20 si 90 de meteori pe ora. Activitatea Perseidelor va fi destul de buna inca doua-trei nopti dupa 13 august, cand si lumina Lunii va mai slabi in intensitate.

IASI - Traseismul politic, taxat de primar
Presedintele CJ Iasi, Lucian Flaiser, vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Iasi, lanseaza blocada finantarilor de la Guvern. Suparat ca Legea migratiei a lasat PSD Iasi fara jumatate din primarii alesi in 2004, Flaiser a anuntat ca nu va mai semna nici un proiect de hotarare de Guvern depus de comunele iesene, indiferent de culoarea politica a primarilor: "Fara semnatura mea nu se pot lua bani", a spus Flaiser. Mai mult, liderul social-democrat a spus ca le va cere si celorlalti presedinti de CJ din tara de la PSD sa-i urmeze gestul. (Mirela Cimpoi)

RESTRUCTURARE - Liderii Coalitiei nu s-au inteles
Reprezentantii Coalitiei si ministrii nu au reusit sa stabileasca ieri nominalizarile pentru inlocuirea secretarilor de stat remaniati, a declarat dupa sedinta CNC liderul grupului UDMR din Senat, Verestoy Attila, aratand ca Finantele, Integrarea si Mediul sunt domenii disputate de mai multe partide. La aceasta intalnire, a precizat Verestoy, reprezentantii Guvernului au inteles "in final" ca structurile ministerelor trebuie sa se reduca la 52 de secretari de stat, dar abia saptamana viitoare se vor stabili persoanele care ocupa aceste functii.

ESTIVAL - Trenuri suplimentare
CFR Calatori a suplimentat trenurile spre/dinspre litoral cu doua personale si un rapid. In plus, personalele existente pe aceasta ruta au fost suplimentate cu vagoane. Informatii mai multe pe site-ul http://www.cfr.ro/calatori/.

SCANDALUL TURIANU - Directoarea Nagat, audiata de procurori
Germina Nagat, directorul Directiei de investigatii si cercetare din CNSAS, a fost ieri audiata la Parchetul instantei supreme, in dosarul penal al lui Corneliu Turianu (foto). Fost sef al CNSAS, Turianu este urmarit penal din luna iulie, dupa ce, intr-o emisiune televizata, a vorbit despre o presupusa colaborare cu Securitatea a premierului Calin Popescu Tariceanu. La 5 iunie 2006, CNSAS a informat ca acesta nu a fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste. (Violeta Fotache)

CONCURS - Politia Romana cauta specialisti
Politia Romana va scoate la concurs, in luna august, 46 de posturi de ofiter de politie, destinate specialistilor din randul societatii civile. Vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 27 de posturi de ofiter specialist psiholog la IGPR, la Politia Capitalei si la inspectoratele de politie din 20 de judete. Alte 12 posturi de ofiter specialist sunt destinate structurilor teritoriale de investigatii criminale, profilul protejarea patrimoniului cultural. Vor fi scoase la concurs si sapte posturi de ofiter la Institutul de Criminalistica. (Radu Crivat)

PRIVATIZARE - Cercetatorii acuza AVAS
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu, este acuzat de cercetatori pentru modul in care privatizeaza institutele de cercetare. "Presedintele AVAS incalca legea, pentru ca vinde institutele de cercetare unor patroni care nu au avut niciodata ca domeniu de activitate cercetarea. Ele sunt vandute pe preturi mici fata de zonele in care sunt amplasate", a explicat Radu Minea, reprezentantul sindicalistilor. (Elena Stan)

TRANSPORTURI - Circulatia pe DN1, intrerupta noaptea
Astazi, intre orele 00:00 si 04:00, circulatia rutiera pe DN1 km 114+700-115+500 va fi intrerupta din cauza lucrarilor de consolidare terasamente si versanti. Pe o suprafata de aproximativ 80 m lungime si 8 m latime se lucreaza 30 de minute pentru asternerea si cilindrarea balastului, dupa care 30 de minute se circula. (Elena Stan)

SONDAJ REUTERS - Sanse mari sa aderam in 2007
Romania si Bulgaria vor fi probabil primite in UE la inceputul lui 2007, conform unui sondaj Reuters publicat ieri, care indica 75% sanse de aderare pentru Romania. Sondajul, realizat in cursul acestei saptamani si care include raspunsurile a peste 30 de institutii financiare si academice, releva ca Romania are 75% sanse de aderare, iar Bulgaria, 70%. (Maria Toader)

SFANTU GHEORGHE - Primarul nu vinde cabinetele medicale
Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Albert Almos, refuza sa vanda cabinetele medicale, desi legea obliga autoritatile locale sa le atribuie, contra cost, medicilor care isi desfasoara activitatea in aceste spatii.

TARLISUA - Primarul a ratacit avertizarea meteo
Primarul comunei Tarlisua, Stefan Perhaita, a recunoscut, ieri, ca a ratacit averizarea meteorologica ce anunta doua zile de furtuni si vijelii in Bistrita-Nasaud, dar sustine ca localnicii stiu de la radio si televizor ca vremea va fi instabila in intervalul urmator, transmite Mediafax. Localnicii il contrazic insa pe edil, fiindca, spun ei, daca ar fi stiut ca vine o viitura, la 20 iunie, ar fi incercat sa-si salveze cat mai multe bunuri, documente si animale.

GIURGIU - Imprumuturi nelegale din banii institutiei
Sapte fosti angajati ai Directiei de Administrare a Domeniului Public Giurgiu au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru prejudicierea bugetului institutiei cu peste 11 miliarde de lei vechi, prin acordarea de imprumuturi nelegale catre unii salariati, neinregistrarea tuturor taxelor ecologice si deconturi nejustificate. Mirela si Lucian Florin Mizdrescu, Ioana Vanescu Racu, Mariana Rosu, Mariana Beatu, Maricica Murariu, Madalina Ionela Berbec vor fi judecati la Judecatoria Giurgiu. (V. Fotache)
×
Subiecte în articol: observator