x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

09 Aug 2006   •   00:00

16:09 - ACCIDENT

RETEZAT. Patru persoane care s-au ratacit luni in timpul unei furtuni au fost gasite dupa mai bine de 24 de ore de cautari.
VALEA OLTULUI. Circulatia a fost blocata ieri aproximativ trei ore, dupa ce doua tiruri s-au lovit la Caineni. Doua persoane au fost ranite.

16:14 - AGRESIUNE

MAI. Un jandarm care patrula in fata sediului MAI a fost agresat ieri de trei barbati beti. Agresorii vor fi cercetati pentru ultraj.
DECRET. Presedintele Basescu a semnat decretul de incetare a raporturilor de serviciu ale chestorului Constantin Zavaleanu.

CONSTRUCTII - Inchisoare pentru daramarea peretilor
Persoanele care darama peretii de sustinere intr-un apartament de bloc ar putea raspunde cu inchisoarea. "Cine darama peretele de sustinere dintr-un apartament, sa faca inchisoare, pentru ca atenteaza la viata a zeci de oameni", a spus Aleodor Francu, seful Cancelariei primului-ministru. In septembrie va aparea Codul Constructiilor, care va cuprinde sanctiuni severe pentru cei care incalca normele de constructii.

DECIZIA INSTANTEI - Lucrarile la Henri Coanda continua
Judecatoria Buftea a decis ieri continuarea lucrarilor de constructie la Cartierul (ANL) Henri Coanda, pe un teren cu o suprafata de 26,5 hectare, situat in Voluntari si revendicat in instanta de Ion Radu Fotino. Reprezentantii persoanelor care au incheiat contracte cu ANL considera ca "lucrarile au fost blocate fara nici o baza legala", iar reprezentantul celui care revendica terenul spune ca prin continuarea proiectului ANL si implicarea Primariei Generale in finantarea utilitatilor, se influenteaza negativ procesul de retrocedare. (Radu Crivat)


BOTEZ COLECTIV. 43 de copii sau tineri rromi din comuna galateana Ivesti au fost crestinati ieri, la eveniment participand, pe langa reprezentantii etniei, si PS Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos. Nasul acestora este deputatul Partidei Rromilor, Nicolae Paun. (E.H.)

CAZUL HAYSSAM - Medicul Tanasescu, inca nesanctionat
Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova a luat ieri in discutie cazul medicului Constantin Tanasescu in lipsa acestuia. Cercetat pentru ca a emis neprocedural o adeverinta medicala in cazul Omar Hayssam, care ar fi contribuit la eliberarea sirianului din arestul preventiv, medicul nu s-a prezentat ieri in fata Comisiei, el aflandu-se in concediu medical. Pentru a i se putea aplica o sanctiune valabila, medicul Tanasescu trebuie mai intai audiat. El a fost din nou citat pentru 14 august. (Violeta Fotache)

RAMNICU-VALCEA - Plangere la CEDO in cazul Gutau
Avocatul primarului valcean Mircia Gutau a formulat o plangere pe care o va inainta la CEDO, dupa ce clientul sau a primit inca un mandat de arestare. Primarul Gutau si viceprimarul Dicu, arestati pentru luare de mita si complicitate la luare de mita, au fost transportati ieri la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges. Mandatele celor doi raman in continuare suspendate pana la expirarea termenului de arest. (A. Chivu)

VACANTA STRICATA - Accident de ATV la Costinesti
O turista din Bucuresti a ajuns in stare grava la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce s-a rasturnat cu ATV-ul in Costinesti. Politistii incearca sa discute cu persoana care i-a inchiriat bucurestencei ATV-ul, intrucat femeia nu detinea carnet de conducere si in momentul incidentului nu purta nici casca de protectie. ATV-urile pot fi inchiriate numai daca solicitantul detine carnet de conducere, poarta casca si este insotit de un instructor.

PLATFORMA CODLEA - Patronii vor sa dea in judecata autoritatile
Patronii fermelor de pe platforma Codlea sunt decisi sa dea in judecata autoritatile statului si chiar sa ajunga pana la Tribunalul de la Haga pentru a-si recupera pierderile in urma epidemiei de gripa aviara, informeaza Medifax.

COVASNA - Finantare pierduta din cauza unui ceai
Conducerea CJ Covasna este indignata de modul in care primarul comunei Borosneu Mare a tratat un proiect care ar fi putut insemna cateva miliarde de lei vechi pentru dezvoltarea locala, acesta considerand ca este mai important sa-si bea ceaiul decat sa mearga la Guvern ca sa depuna proiectul.

TRANSPORTURI - Biletele de tren, mai scumpe cu 7%
De saptamana viitoare se scumpesc biletele de tren cu 6%-7%. Majorarile vor continua pana la finele anului 2007, cand tarifele vor fi cu 60% mai mari decat in prezent. "Trebuie sa asiguram un echilibru, astfel incat subventia, plus pretul biletului sa acopere macar costurile", a spus Berceanu.

CARNE DE PASARE - Adio subventii duble
Subventiile pentru carnea de pasare vor reveni la valoarea initiala incepand cu 1 septembrie, a anuntat ministrul Agriculturii. Ca urmare a scaderii dramatice a consumului de carne de pasare din cauza isteriei gripei aviare, Guvernul aprobase in luna iunie dublarea subventei pentru puii broiler livrati la abatorizare de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui. (F.Z.)

CONSTANTA - Copil disparut
Gabriel Hranofschi de 11 ani, din Negru Voda, a fost dat in urmarire locala ieri de politistii constanteni, dupa ce a plecat de acasa si nu s-a mai intors. Minorul cautat de politisti are inaltimea de 1,30 metri, constitutie robusta (50 kilograme), par saten deschis, ochi caprui, iar sub nara dreapta are o alunita. Este imbracat in tricou albastru, bermude de culoare kaki.

MINISTERUL CULTURII - Achizitia Palatului Stirbey, abandonata
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a analizat ieri posibilitatea cumpararii Palatului Stirbey din Buftea, retrocedat de curand, insa pretul solicitat de proprietari, respectiv opt milioane de euro, i-a determinat pe oficialii MCC sa refuze achizitionarea ansamblului monumental.
×
Subiecte în articol: observator