x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

06 Iun 2006   •   00:00

Detinut - evadat de la Targu-Mures


Un detinut de la Penitenciarul Targu-Mures a evadat duminica seara de la un punct de lucru din Sancraiu de Mures, desi urma sa fie eliberat cel mai probabil peste o luna, transmite Mediafax. Chereches Francisc, de 26 de ani, are 1,67 metri inaltime si constitutie atletica.

Tulcea - Halda asasina trebuie ingradita


Halda de slam din apropierea localitatii Mineri, proprietate a Combinatului Alum SA din Tulcea, in care duminica s-a inecat un tanar in varsta de 26 de ani, trebuie imprejmuita, au decis autoritatile locale, transmite Rompres. Decizia va fi greu de pus in practica, intrucat nu exista prevederi legale care sa impuna obligativitatea imprejmuirii haldei de slam.

Dolj - Desecarea va dura cel putin doi ani


Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri ca actiunea de desecare a apei din localitatile afectate de inundatii va dura "cel putin doi ani". Potrivit acestuia, desi Prefectura Dolj a solicitat Guvernului 12 miliarde de lei vechi pentru dezinsectie, pana acum in Dolj nu a ajuns nici un ban.

6.06.2006 - Paza suplimentara a cimitirelor


Autoritatile bucurestene au luat masuri speciale de paza a celor 16 cimitire pe care le are in administrare, de teama unor "manifestari nelalocul lor" ce ar putea avea loc astazi, in data de 6.06.2006, a declarat ieri George Georgescu, directorul Administratiei Cimitirelor. "Maine e sase a sasea 2006. E o data rara, cu semnificatii oculte pentru unii. E posibil sa avem parte de manifestari nelalocul lor, asa ca ne-am luat toate masurile de siguranta, pentru a preintampina astfel de evenimente", a precizat Georgescu.

Buzau - Zeci de functionari, premiati ilegal


Zeci de functionari din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Buzau au beneficiat ilegal de prime in anul 2005, se arata intr-un raport intocmit de Camera de Conturi Buzau, transmite Mediafax. "S-au constituit sume in plus prin aplicarea unor interpretari ale unor acte normative, interpretari eronate", a declarat ieri directorul Camerei de Conturi Buzau.

Gaze naturale - Persoanele cu handicap, ajutate


Furnizorii de gaze naturale vor fi obligati sa nu sisteze pe perioada iernii livrarile catre persoanele cu handicap sau care primesc ajutoare sociale, iar consumul populatiei, institutiilor de invatamant, publice sau medicale va fi asigurat, in conditii de criza, cu prioritate, potrivit unui proiect elaborat de ANRGN

Timisoara - Spitalul Judetean, interzis reclamelor


Presedintele Consiliului Judetean Timis (CJT), Constantin Ostaficiuc, a declarat ieri ca a cerut conducerii Spitalului Judetean Timisoara lista cu toate inchirierile facute in cladire, precum si situatia contractelor de publicitate incheiate de unitatea medicala. Presedintele CJ a declarat ca va interzice bannerele pe fatada cladirii, mai ales ca inchirierea spatiului publicitar s-ar fi facut fara aprobarea proprietarului imobilului, care este Consiliul Judetean, transmite Mediafax. Inchirierea fatadei spitalului pentru reclame ar fi fost perfectata de CJ cu fostul director al Spitalului Judetean, Virgil Paunescu, actual secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Oradea - Florin Fogorasi a fost gasit mort


Dupa o saptamana si jumatate de cautari, cadavrul micutului Florin Fogorasi, de 4 ani, disparut de la domiciliu in seara zilei de 26 mai, a fost gasit duminica, 4 iunie, in canalul colector din localitatea Toboliu. Politistii de pe raza comunei Girisu de Cris au fost sesizati de un tanar de 30 ani, care a facut descoperirea macabra. Corpul neinsufletit al micutului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Bihor, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. (Natalia Ivan)

Cazul Chitaru - Seful ADS, atacat cu discernamant


Medicii legisti au stabilit ca Alecu Chitaru - ieseanul care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos - a avut discernamant in momentul savarsirii faptei, astfel ca el va fi trimis in judecata in cateva zile, informeaza surse judiciare.

Constanta - Peste 200 de elevi, suspecti de TBC


Mai bine de 200 de liceeni de la Grupul Scolar SNC din Constanta, Liceul Industrie Alimentara din Constanta si Grupul Scolar "Ion Banescu" din Mangalia sunt suspectati de TBC, arata rezultatele unor teste facute de specialistii DSP Constanta. (Mediafax)


Programul "Litoral 2006"


Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, insotit de seful Politiei Romane, chestorul principal de politie Dan Valentin Fatuloiu, a participat ieri pe Stadionul Farul din Constanta la lansarea Programului "Litoral 2006", pentru asigurarea linistii si ordinii publice si prevenirea infractiunilor in statiunile de la mare pe parcursul sezonului estival.
×
Subiecte în articol: observator