x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

02 Iun 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Coroane de flori de Ziua Eroilor

Prima zi din iunie a coincis in acest an cu Inaltarea Domnului, sarbatoare religioasa in care sunt celebrati si martirii militari. Ziua Eroilor a fost marcata in toata tara prin depuneri de coroane la monumentele dedicate militarilor cazuti la datorie si prin ceremonii religioase.

Inghet la Miercurea Ciuc

Minima termica inregistrata ieri, in prima zi de vara, a fost de 0 grade Celsius la Miercurea Ciuc. Temperaturile au scazut pana aproape de inghet si in judetul Bistrita Nasaud. Cele mai scazute valori termice la 1 iunie s-au inregistrat insa in anii ’50, cand mercurul a scazut sub 0 grade.

Ministrul Atanasiu - Restructurarea Guvernului, la iarna

"Cu siguranta nu va avea loc o remaniere acum, cand inca mai avem probleme cu gripa aviara si se prefigureaza o vara ploioasa, probabil din nou cu inundatii. Cu siguranta va avea loc o restructurare a Guvernului, numai ca aceasta se va face in iarna", a declarat ieri ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, citat de Mediafax. Intrebat daca va fi si el vizat, Atanasiu a declarat ca nu se pune problema unei schimbari.

Bucur Obor - Lupescu, implicat intr-un accident

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, a fost implicat ieri intr-un accident rutier produs pe Soseaua Stefan cel Mare, informeaza Mediafax. Lupescu rula pe linia de tramvai inspre Bucur Obor cu autoturismul sau marca Rover si a acrosat un autoturism Volkswagen Golf, care iesise din coloana oprita pe banda a treia, fara sa se asigure. In urma impactului, automobilul Volkswagen a lovit o masina Chevrolet oprita in coloana.

Guvern - Regula noua pentru munca "afara"

Romanii care pleaca la munca in strainatate sunt obligati, in cazul in care au copii, sa informeze serviciile publice de asistenta sociala sau primaria despre situatia odraslelor care raman in tara, a decis miercuri Guvernul. Astfel, pe langa celelalte documente cerute cetatenilor romani trimisi sa lucreze in alte tari, acestia trebuie sa detina si o dovada emisa de Serviciul Public pentru Asistenta Speciala sau de primar, din care sa rezulte ca au anuntat aceste institutii intentia de a lucra in strainatate. (Florina Zainescu)

Bucuresti - Confuzie in statutul maxi-taxi

Confuzia domneste pe piata maxi-taxi din Bucuresti. Dupa ce primarul general Adriean Videanu anuntase ieri-dimineata ca licentele acestor mijloace de transport vor fi prelungite cu doua-trei saptamani, permitandu-se activitatea lor in legalitate, Consiliul General a respins in sedinta de dupa-amiaza propunerea edilului-sef. Ca atare, nimeni nu stia aseara daca liniile de maxi-taxi vor mai putea functiona incepand de astazi. Noile hotarari stabilesc ca traseele de maxi-taxi vor ocoli centrul Capitalei si biletele vor fi vandute doar in statii.

Seres - Ponta, amenintat cu tribunalul

"Ii solicit dlui Ponta sa faca publice documentele prin care sustine implicarea mea in incheierea contractelor de tranzactionare a energiei electrice de la complexurile energetice, in perioada de dinainte de a fi numit ministrul Economiei si Comertului. Daca dovezile nu sunt reale, atunci il rog sa-si ceara scuze public. Daca nu va face acest lucru, il voi da in judecata", a declarat ieri Codrut Seres. Tot ieri, senatorul PD Radu Berceanu a declarat ca nici un membru PD nu are interese in comertul cu energie electrica. (Aniela Nine)

Ancheta - Judecator "uituc" in vizorul CSM

Magistratul Iosefina Parvu a intrat sub lupa inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii in urma acuzatiilor aparute in presa centrala, potrivit carora judecatorul ar fi eliberat din greseala un criminal periculos. Inspectia judiciara a stabilit ca, la doua termene ale procesului lui Constantin Carmelus, magistratul a omis sa se pronunte asupra starii de arest, ducand in final la eliberarea acestuia. Comisia de Disciplina a CSM va stabili daca se vor lua masuri.

Vin ploile - 33 de judete au fost avertizate

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Mediului a transmis ieri o avertizare meteo catre 33 de prefecturi pentru perioada urmatoare. Astfel, pana la 8 iunie, judetele avertizate vor avea parte de precipitatii ce vor depasi 30-40 de litri pe metru patrat sau, pe arii restranse, chiar 70-80 de litri pe metru patrat. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, Banat, Transilvania, vestul si nordul Munteniei, precum si in zonele de deal si de munte din celelalte regiuni. (Elena Stan)

Justitie - Sanctiuni pentru executori

Corpul de Inspectie al ministrului Justitiei a formulat 17 sesizari penale si a dispus 49 de actiuni disciplinare impotriva unor executori judecatoresti, in urma controalelor desfasurate in ultimele sase luni in acest domeniu de activitate. In cele mai multe cazuri, inspectorii au constatat depasirea atributiilor ce revin executorilor, dar si nerespectarea conditiilor de pastrare a registrelor.

Reactie - Biserica dezaproba parada gay

Patriarhia Romana si-a exprimat ieri ingrijorarea fata de anuntata desfasurare la Bucuresti a unei parade a minoritatilor sexuale, sambata, 3 iunie. PS Ciprian Campineanu, episcop vicar patriarhal, a catalogat actiunea drept "un atentat la moralitatea vietii publice, la institutia sacra a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere". BOR considera ca stabilitatea si unitatea familiei, precum si renasterea spirituala a societatii reprezinta o responsabilitate a fiecaruia dintre noi. (D. Sontica)

Circulatie - S-a redeschis DN 1A

Circulatia rutiera a fost reluata ieri pe drumul national DN 1A, intre localitatile Cheia si Sacele (30 km), dupa finalizarea lucrarilor de modernizare. Santierul fusese deschis in prima parte a lunii mai, valoarea totala a reparatiilor fiind de 230 de miliarde de lei vechi. Lucrarile de modernizare a drumului vor continua pana la Ploiesti, termenul de finalizare pe intregul tronson Brasov - Cheia - Ploiesti fiind 15 iulie 2006. (I.O.P.)

Manifestare - Balul Barbie, in Piata Revolutiei

Papusa Barbie, impreuna cu toti prietenii ei si agentia organizatoare, Events, ii asteapta astazi pe copii in Piata Revolutiei din Capitala. Incepand cu ora 18:00, se deschide Balul Barbie, la finalul caruia vor fi desemnati printul si printesa balului. Frumoasa papusa va putea fi admirata pana la 11 iunie, in cadrul expozitiei itinerante cu vanzare, care prezinta istoria Barbie din 1959 si pana in prezent.
×
Subiecte în articol: observator