x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

12 Mai 2006   •   00:00

Incendiu la Cabana Bunloc


Cabana Bunloc, situata la aproximativ o mie de metri altitudine in Masivul Piatra Mare, a ars din temelii in noaptea de miercuri spre joi, interventia pompierilor fiind extrem de dificila, ei fiind nevoiti sa se deplaseze cativa kilometri pe jos pana la cabana si neavand surse de apa.

Dupa potop - Evacuatii se intorc la casele lor


Numarul persoanelor evacuate a scazut cu aproximativ 500, comparativ cu zilele precedente, acestea intorcandu-se la casele lor (in special in localitatile Bistret - judetul Dolj si Vulturul - judetul Tulcea), ca urmare a retragerii apelor si a actiunilor de motopompare realizate de autoritati. 157 de localitati din 12 judete sunt inca afectate de inundatiile provocate de revarsarile Dunarii.

Autografe - Tudor Octavian, la Brasov


"Scriitorul de la pagina 3", Tudor Octavian, se va afla sambata la Brasov pentru a se intalni cu cititorii, in cadrul unei sesiuni de autografe. Evenimentul va avea loc la ora 12, la Libraria Ralu din Strada Republicii nr. 54, si face parte din turneul de promovare a cartii "Povestiri alese", cea mai recenta aparitie editoriala semnata Tudor Octavian. Cartea "Povestiri alese" deschide seria "Scriitori romani de succes" si este un proiect al Jurnalului National. (I.D.)

Giurgiu - Cozi de sute de metri la Vama


Sute de tiruri au invadat Vama Giurgiu pe sensul de iesire din tara, in urma ploii torentiale care a cazut in ultimele ore, transmite Rompres. "Cred ca in timpul ploii soferii au tras pe dreapta, iar la oprirea acesteia au pornit cu totii catre Vama Giurgiu", a declarat, pentru Rompres, adjunctul sefului Vamii Giurgiu, Moscu Mihai. Acesta a mai declarat ca traficul prin Vama Giurgiu a crescut cu aproape 40 la suta, pentru ca celelalte puncte vamale au fost inchise din cauza inundatiilor. (Vasile Arcanu)

Dolj - Copiii sinistratilor, trimisi pe Litoral


Autoritatea Nationala pentru Tineret va trimite, in aceasta vara, in tabere gratuite 1.500-2.000 de copii din judetele afectate de revarsarea Dunarii. Afirmatia a fost facuta ieri, la Craiova, de presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely, cu prilejul relansarii campaniei "O raza de speranta", transmite Rompres. Pri-ma serie de copii care va petrece o saptamana la mare, cu toate conditiile asigurate de ANT, este un grup de copii din Dolj.

Tulcea - Cursuri pentru detinuti


Din cei peste o suta de detinuti din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta (PRMS) din Tulcea, 40 vor urma cursuri de formare profesionala in meseriile de bucatar, horticultor si crescator de animale, informeaza Rompres. Conform prevederilor legale in vigoare, pot urma cursuri de formare profesionala persoanele aflate in detentie care mai au de executat cel mult noua luni pana la ultima zi de executare a pedepsei.

Inundatii - Raurile interioare creeaza probleme


Din cauza precipitatiilor din aceste zile, debitele raurilor interioare sunt in crestere, fiind posibila aparitia de inundatii locale in sudul si sud-estul tarii. "Zona Dunarii nu prezinta in urmatoarele zile nici un pericol real, insa pe Prut, pe Siret, pe Buzau si pe Putna sunt ceva probleme", a explicat Petre Stanciu, directorul INHGA. (Elena Stan)

Avertisment - Greva la Garda Financiara


Angajatii Garzii Financiare vor intra astazi in greva de avertisment, intre orele 8:30 si 10:30, cerand plata orelor suplimentare, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si dotarea necesara pentru desfasurarea activitatii specifice. (Daniela Ivan)

Sibiu - Lectie predata sotului


Un eveniment nefericit a avut loc, in urma cu doua zile, in familia fostului ministru de Interne Gavril Dejeu. Dupa o cearta cu sotul sau, fiica lui Dejeu, Flavia Vlad, a inghitit un numar mare de calmante si a plecat de acasa. Ea a fost gasita imediat si transportata la spital. Tanara, in varsta de 33 de ani, se afla ieri internata, in afara oricarui pericol. Elena Dejeu, sotia ex-ministrului, ne-a mai spus ca fiica sa nu a vrut sa se sinucida, ci a dorit "sa-i dea o lectie" sotului sau. (Radu Crivat)

Deputati - Sanctiuni pentru magistrati


Deputatii din Comisia juridica au adoptat ieri modificarea Codului de Procedura Penala. In prezenta si spre nemultumirea ministrului Justitiei, Monica Macovei, ei au decis ca procurorii, judecatorii si organele de ancheta care incalca normele de procedura vor fi sanctionati. In sedinta au fost adoptate mai multe amendamente ale Opozitiei, iar unul dintre amendamentele propuse de Ministerul Justitiei a picat, deoarece deputatul PD Cosmin Pop se afla la fumat in timpul votului. (Dana Piciu)


Trei tiruri au blocat Valea Oltului


Circulatia rutiera pe Valea Oltului a fost paralizata ieri-dimineata aproape patru ore, din cauza unui accident. Trei tiruri, dintre care doua de mare tonaj, s-au ciocnit pe un pod, la intrare in Calimanesti, blocand ambele sensuri de mers. Operatiunile de deblocare a soselei s-au desfasurat cu dificultate si din cauza ploii torentiale. Politistii il cauta pe unul dintre soferi, care a fugit de la locul accidentului. (Alexandra Chivu)
×
Subiecte în articol: observator