x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

11 Mai 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Judecatoarea Clamparilor a renuntat la caz

Judecatoarea Andreea Stanese, care i-a pus in libertate anul trecut pe cei sapte membri ai clanului Clamparu, a anuntat ieri ca renunta sa mai judece procesul, din cauza "presiunii politice si mediatice asupra acestui caz". Luna trecuta, judecatorii sibieni au primit de la CSM recomandarea de a se da dosarul Clamparu judecatoarei care a mai judecat cauza, adica Andreei Stanese.

Accident Lupeni - 15.000 RON pentru familia victimei

Familia minerului mort in urma accidentului de la mina Lupeni va primi un ajutor de urgenta de la stat in valoare de 15.000 de lei noi, a anuntat ieri Gheorghe Barbu, ministrul Muncii. Din suma totala, 1.000 de lei sunt alocati pentru copilul minor al decedatului si 14.000 de lei familiei. (F.Z.)

Curtea de Apel - Hayssam, o noua expertiza medicala

Avocatul lui Omar Hayssam a cerut ieri instantei care il judeca pe sirian in dosarul Foresta Nehoiu o expertizare medico-legala suplimentara, pentru a se constata daca se impune suspendarea procesului, din cauza starii de sanatate a clientului. Aparatorul lui Hayssam a sustinut ca acesta are metastaza si la sistemul osos, precum si o semiparalizie a membrelor. Hayssam nu s-a prezentat la termenul din dosarul Foresta Nehoiu, deoarece era programat pentru o tomografie la Institutul Oncologic.

Reinvestire - Muraru, Avocat al Poporului

Ioan Muraru a obtinut un nou mandat in fruntea institutiei Avocatul Poporului. El a fost validat ieri in functie prin votul senatorilor si deputatilor adunati in sedinta comuna, in favoarea sa pronuntandu-se 234 parlamentari si 45 impotriva. Muraru detine functia de Avocat al Poporului din anul 2001 si a fost propus din nou pentru acest post de PSD. (Carmen Vintila)

Seciurile - Ajutor de la Guvern pentru sinistrati

Fiecare membru al familiilor care si-au pierdut casele in urma alunecarilor de teren din comuna gorjeana Rosia de Amaradia, satul Seciurile, va primi un ajutor de la Guvern in valoare de 1,5 milioane de lei vechi. Suma reprezinta un ajutor social acordat pentru asigurarea unor nevoi imediate, Guvernul urmand sa hotarasca si modalitatea in care le vor fi reconstruite casele. In urma alunecarilor de teren din localitate, 550 de persoane sunt sinistrate. (Florina Zainescu)

Frauda la CFR - Necolaiciuc s-a "evaporat"

Procurorii anticoruptie l-au audiat ieri pe fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Traian Panait, acuzat de abuz in serviciu, in dosarul privindu-l pe fostul director general al CNFC CFR, Mihai Necolaiciuc. Panait si Necolaiciuc, despre care sunt informatii ca a plecat din Romania, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in legatura cu o frauda de peste 27 de milioane de euro.

Misiune la Bacau - Armament real folosit noaptea

Pilotii militari de la Baza Aeriana Bacau au folosit, in premiera la o misiune de noapte, armament real. Ei au lansat cate doua bombe a cate 250 de kilograme fiecare in poligonul de la Malina. Comandantii au pregatit totul cu o saptamana inainte. In plus, tintele din poligon au avut parte si ele de o improvizatie speciala in ceea ce priveste luminatia. (Mirela Romanet)

Modificari - Alocatii si pentru elevii "particulari"

Prevederi ale Legii privind alocatia de stat pentru copii au fost suspendate si trebuie modificate, fiind declarate neconstitutionale dupa ce parintele unui elev de la o scoala particulara a reclamat incalcarea Legii fundamentale, prin plata alocatiei doar catre copiii care urmeaza invatamantul obligatoriu. Curtea Constitutionala a constatat ca, prin textele de lege care formeaza obiectul exceptiei, se conditioneaza acordarea alocatiei de urmarea invatamantului general obligatoriu la una dintre formele de invatamant prevazute de lege. (Eugenia Mihalcea)

Botosani - A condus ilegal prin Europa

Laurentiu Florin Albu va fi trimis in judecata, intrucat a fost identificat de lucratorii Serviciului de Eliberare a Permiselor de Conducere si Inmatriculari (SEPCI) Botosani ca a folosit vreme indelungata un permis de conducere auto falsificat. Falsul a fost depistat la incercarea lui Albu de a obtine un permis valabil, cu ocazia "preschimbarii". In urma verificarilor s-a descoperit ca Albu (42 ani) nu facuse nici macar o scoala de soferi amatori. Cu permisul falsificat, Albu a cutreierat Europa peste un an.

Vizita regala - Printul Charles, in Mures

Printul Charles a facut, marti si miercuri, o vizita privata si in judetul Mures, in satele sasesti din jurul Sighisoarei, transmite Mediafax. Printul Charles a mers si in zona invecinata cu Brasovul, unde se pare ca ar fi achizitionat o serie de domenii.

Propunere - ANAF, pe post de consilier

Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a propus ieri sa se infinteze un departament special in cadrul institutiei care sa ofere contra cost consultanta firmelor private si multinationalelor. Propunerea este un amendament la Codul de Procedura Fiscala si a fost facuta la comisia de Buget Finante a Senatului. Bodu a mai propus ca angajatii ANAF care verifica companiile multinationale sa aiba salarii de minimum 3.000 de euro. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: observator