x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

19 Apr 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Microbuz cu elevi rasturnat

Un microbuz al Scolii Libaneze din Bucuresti s-a rasturnat ieri-dimineata in cartierul Vitan dupa ce a fost izbit in plin de un taxi care nu a cedat prioritate. Sase copii si soferul microbuzului au suferit leziuni usoare si au fost dusi la spital. Conducatorul taxiului a spus ca nu a vazut indicatorul "cedeaza trecerea".

Fara avorturi in Saptamana Mare

In Saptamana Patimilor, medicii Sectiei Ginecologie a Spitalului Judetean din Baia Mare nu vor mai efectua avorturi la cererea pacientelor. Medicii vor face avorturi doar in cazuri-limita sau de urgenta.

Cearta - Hardau l-a enervat pe premier

Mihail Hardau, ministrul Educatiei, si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au luat la harta ieri pe tema finantarii proiectelor din domeniul invatamantului in timpul unei conferinte de presa. Tariceanu i-a reprosat lui Hardau ca nu a investit banii primiti de la bugetul de stat. In replica, acesta a spus ca finalizarea unor proiecte majore nu este usor de realizat. Enervat de explicatiile ministrului, premierul Tariceanu a parasit sala de conferinte.

Transelectrica - Pachete de actiuni de 2.000 RON

Persoanele fizice vor putea cumpara pachete de actiuni Transelectrica de minimum 2.000 de lei noi, in cadrul ofertei publice prin care se vor vinde circa 7,33 milioane de actiuni. "Aceasta valoare trebuie aprobata de AGA de saptamana viitoare", a declarat Razvan Purdila, director la Transelectrica. Subscrierea actiunilor s-ar putea face in iunie, valoarea nominala a uneia fiind de 10 lei noi. (Adrian N. Ionescu)

Proprietatea - Administratorul, desemnat in vara

Scrisorile de interes pentru preluarea administrarii Fondului Proprietatea vor fi depuse pana la 1 mai, iar termenul pentru inaintarea ofertelor finale va fi, cel mai probabil, 1 iunie, una dintre conditiile de participare fiind depunerea unei garantii de un miliard de euro, a anuntat Nicolae Ivan, presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului.

Achizitii publice - Vot pentru transparenta

Contractele de achizitii publice vor putea fi consultate de orice organism social sau de alte persoane interesate fie la sediul autoritatii contractante, fie pe site-ul respectivei institutii, a decis ieri Senatul, adoptand un proiect de modificare a Legii 544 privind accesul la informatiile publice. Proiectul initiat de senatorul PD Marius Marinescu prevede insa si o exceptie: contractele de achizitii publice care privesc securitatea nationala. (A.N.)

Valea Oltului - Cad din nou pietre pe sosea

Circulatia pe Valea Oltului s-a desfasurat cu dificultate timp de cateva ore in noaptea de luni spre marti, dupa ce pe sosea au cazut bucati de stanca desprinse din versanti. Incidentul s-a produs in dreptul localitatii sibiene Lazaret. Cei 200 de metri cubi de pietre au cazut in locul unde in urma cu o luna s-a produs o alunecare similara. In jurul orei 5:00, angajatii de la Drumuri curatasera drumul. (D. T.)

Galati - Contrabanda cu ochelari de soare

Lucratorii vamali si politistii de frontiera de la Punctul Oancea din Galati au retinut peste 9.000 de perechi de ochelari de soare susceptibili de a fi contrafacuti. Accesoriile, inscriptionate cu numele unor prestigioase case de moda europene, au fost gasite in microbuzul unui cetatean moldovean. Marfa era adusa din Turcia si era destinata unei firme din Chisinau. Valoarea articolelor este de peste 1,6 miliarde de lei vechi. (Erik Hoosz)

Alba-Iulia / Catacombele, trasee turistice

Administratia locala din Alba-Iulia vrea sa deschida pentru public catacombele din Cetatea istorica din municipiu. In aceste zone urmeaza sa functioneze centre culturale, mici muzee sau localuri publice. Primarul municipiului, Mircea Hava, a declarat ca traseul va cuprinde o serie de galerii aflate in prezent in restaurare, multe dintre ele fiind blocate pana acum din perioada in care zona era in proprietatea Armatei. (Lucian Dobrater)

Iasi - Campanie impotriva hotilor

Reprezentantii Primariei, ai IJP Iasi si ai Jandarmeriei vor lansa o campanie de informare pentru reducerea numarului de talharii. Astfel, prin spoturi audio, afise si pliante se va atrage atentia calatorilor din tramvaie si autobuze asupra hotilor de buzunare. "Atentie la buzunare!" si "Tineti-va poseta in fata!" sunt doar doua exemple de sloganuri ale campaniei. (Mirela Cimpoi)

Oradea - "Iisus din Nazaret", la Penitenciar

Conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Oradea le ofera detinutilor in aceasta saptamana un program special. Puscariasii vor viziona filmul "Iisus din Nazaret" si piesa de teatru "Despre patimile, rastignirea, moartea si invierea lui Hristos", in interpretarea reprezentantilor fundatiei "Est-Europa" Oradea. (Natalia Ivan)

Reabilitare - DN 6 a costat 22 milioane de euro

Reabilitarea a 34,15 kilometri de drum pe DN 6 intre Ciochiuta si Drobeta Turnu Severin a costat 22 milioane de euro, din care 75% reprezinta finantare nerambursabila prin programul ISPA. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, si seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, au participat ieri la receptia lucrarilor. Drumul va imbunatati considerabil conditiile de trafic pe ramura de Sud a Coridorului IV de transport Pan-European. (Iohanna Onaca)

Alocatii - Fonduri in plus pentru laptele praf

Ministrul Sanatatii a decis ieri sa suplimenteze cu zece miliarde de lei vechi fondurile pentru achizitionarea de lapte praf pentru Bucuresti si judetele Cluj, Maramures si Bacau. In aceste zone, alocatiile pentru acest produs s-au epuizat. Ministerul va monitoriza modul in care directiile de sanatate publica din teritoriu vor gestiona fondurile suplimentare acordate, precum si respectarea criteriilor de acordare gratuita a laptelui praf sugarilor inscrisi in programul ministerului.

Securitate - Tariceanu ataca iar strategia

"Documentul, asa cum l-am vazut, are o mare deficienta. Este evidenta lipsa unei conceptii de baza. Conceptia de baza trebuie sa porneasca de la definirea interesului national. Definirea interesului national nu se face intr-o modalitate partizana, pentru ca strategia se adreseaza tuturor cetatenilor Romaniei", a declarat ieri premierul Tariceanu referitor la strategia de securitate nationala. El a mai spus ca a gasit in document formulari "nefericite" si "stangace".
×
Subiecte în articol: observator