x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

05 Apr 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Protest cu sape si tractoare la Guvern

Peste 3.000 de agricultori au marsaluit ieri prin centrul Bucurestiului, cerand, printre altele, subventii mai mari pentru motorina si productie. Inarmati cu sape si "flancati" de cateva tractoare, ei au scandat "jos Guvernul" si "jos Flutur". Circulatia in zona Pietei Universitatii a fost blocata mai bine de jumatate de ora. (Florina Zainescu)

Cocaina in carja

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea au gasit 800 de grame de cocaina ascunse intr-un cadru mobil si in carja unui barbat de 63 de ani. Batranul era urmarit pentru ca o parte din familia sa aduce droguri din Ecuador. (Natalia Ivan)

Anticoruptie - Conturile lui Copos, deblocate partial

Procurorii anticoruptie au decis deblocarea unor conturi bancare apartinand vicepremierului George Copos, ne-au informat surse judiciare. Cercetat de DNA pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro, Copos a obtinut de la procurori ca sechestrul sa fie redus doar la indisponibilizarea unei sume echivalente cu presupusul prejudiciu produs statului de omul de afaceri. (Violeta Fotache)

Descoperire - Proiectil de o tona la Brasov

Un proiectil de aviatie activ, care cantareste o tona si are 1,70 metri lungime, a fost descoperit ieri intr-un cartier marginas al municipiului Brasov. Muncitorii care lucrau la schimbarea unor conducte sustin ca au vazut focosul proiectilului, s-au speriat si au chemat Politia. Bomba provine din al doilea razboi mondial. (Ramona Tintea)

Camera - Ziaristii au plantat tei pentru deputati

Georgeta Ionescu, secretarul general al Camerei Deputatilor, proaspat instalata in functie, s-a gandit cum sa-i faca pe ziaristi sa se "ataseze" de Parlament: i-a invitat ieri in curte sa planteze pomi. Ziaristii au avut de ales intre salcie, tei, scorus sau stejar canadian. Pentru a infrumuseta curtea alesilor, Georgeta Ionescu s-a gandit si la montarea unei sere pentru plante ornamentale, dar nu a gasit sponsori. (Carmen Vintila)

Giurgiu - Teoctist, Cetatean de Onoare

Consiliul Local din Giurgiu a aprobat acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Demersul a fost sustinut de primarul Lucian Iliescu si aprobat cu unanimitate de voturi. Titlul ii va fi decernat Patriarhului cu prilejul inscaunarii Episcopului de Giurgiu, Prea Sfintitul dr. Ambrozie Meleaca, la 9 aprilie. (Vasile Arcanu)

Galati - Inspectie UE la frontiera de est

Oficialii Agentiei Europene pentru Managementul Frontierelor Externe al Uniunii Europene au vizitat ieri Punctul de Trecere a Frontierei Galati Rutier, Centrul de la Galati si Sectorul Politiei de Frontiera Foltesti. Ei urmaresc nivelul de securizare a frontierei de est a Romaniei, viitoarea granita externa a UE. Delegatia FRONTEX a fost condusa de directorul executiv, Ilkka Laitinen. La vizita a participat si seful IGPFR, chestorul Nelu Pop. (Erik Hoosz)

Expozitie - Etniile din Romania, la Parlament

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", impreuna cu Parlamentul Romaniei si Muzeul de Arta Populara Constanta, verniseaza astazi, la ora 13:00, in Sala "Constantin Brancusi" a Palatului Parlamentului, expozitia "Dialog interetnic in spatiul romanesc". Evenimentul ofera pentru prima data sansa de a prezenta publicului bucurestean dialogul intre specificul si identitatea culturala a etniilor pe teritoriul romanesc. (C.D.)

Statistica - A aparut Anuarul pe 2005

Institutul National de Statistica (INS) a lansat ieri Anuarul Statistic al Romaniei pe anul 2005. Lucrarea este insotita si de un CD cu versiunea electronica a intregului anuar. "Lucrarea este mai bogata in continut, mai usor de consultat, realizata in conditii care o fac comparabila cu publicatiile similare din tarile UE", a declarat Vergil Voineagu presedintele INS.

Vizita - Fregata franceza la Constanta

Fregata franceza "Jean Bart" a sosit ieri in prima vizita in Portul Constanta, sub comanda comandorului Pascal Ausseur si cu un echipaj format din peste 200 de marinari militari. Printre acestia se afla o singura femeie de cetatenie franceza, dar care vorbeste aproape la perfectie romaneste. Marinarii francezi vor vizita statiunile de pe Litoral, dar vor desfasura si un exercitiu pe mare in comun cu fregatele romanesti "Regele Ferdinand" si "Regina Maria". (Emilia Sava)

Sectorul 4 - Curatenie in zona Lacului Vacaresti

Dupa ce Jurnalul National a semnalat situatia din zona Lacului Vacaresti din Bucuresti, autoritatile locale din Sectorul 4 au evacuat ieri cele aproape 100 de persoane care locuiau ilegal acolo. Cele 39 de adaposturi improvizate din lemn, tabla sau chiar carton au fost daramate cu utilajele Primariei. La actiune au participat zeci de jandarmi, politisti si angajati ai societatii de salubrizare.

MEC - Fosti spioni, consilieri economici

Ministrul Economiei, Codrut Seres, a dezvaluit ieri la Comisia senatoriala de abuzuri ca in minister sunt angajate pe posturi de consilieri economici pe partea de comert exterior si persoane care au lucrat in cadrul serviciilor secrete pana in 1997. "Sunt persoane care au pregatire economica (…). Cazurile pe care le cunosc eu sunt oameni care au iesit din servicii in anii ’96-’97 si au in jur de 40-50 de ani", a spus Seres, fara a da alte detalii. (Aniela Nine)

Curtea de Apel - Dinu Patriciu, din nou la recurs

Recursul declarat de procurori impotriva nearestarii omului de afaceri Dinu Patriciu va fi dezbatut astazi la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia magistratilor ar putea stabili definitiv daca presedintele Rompetrol va fi sau nu incarcerat. In urma cu noua zile, Tribunalul Bucuresti a hotarat, dupa un proces de opt ore, ca omul de afaceri poate fi cercetat in stare de libertate.
×
Subiecte în articol: observator