x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

29 Mar 2006   •   00:00

Eclipsa partiala de soare


O eclipsa partiala de soare care poate fi observata din toata Romania are loc astazi, incepand cu ora 12:44. Faza maxima se va inregistra la 13:57, cand Luna va acoperi 76% din discul solar. Fenomenul astronomic se va termina la ora 15:09.

Ancheta - Stana Anghelescu, la Parchet


Sotia afaceristului Florian Anghelescu, mort in urma cu aproape doua saptamani in subsolul casei sale, s-a intalnit ieri cu procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti. Magistratii ancheteaza moartea lui Anghelescu, principala ipoteza fiind aceea ca omul de afaceri s-a sinucis. Stana Anghelescu, fost consilier prezidential, a declarat procurorilor ca sotul sau era deprimat in ultima perioada.

Cazul FNA - CNVM ataca sentinta


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a facut apel la sentinta prin care Tribunalul Bucuresti condamna institutia sa plateasca o parte din despagubirile pentru cei 13.200 de investitori la Fondul National de Acumulare. CEC si BCIT, stabilite si ele ca parti responsabile in solidar cu Ioana Maria Vlas si Nicolae Popa, au atacat si ele hotararea. Suma care trebuie restituita se ridica la 40,4 miliarde de lei vechi.

Deva - Afacerist arestat pentru evaziune


Proprietarul unei firme producatoare de alcool din Deva a fost arestat preventiv, impreuna cu unul din partenerii sai de afaceri, de judecatorii Tribunalului Hunedoara. Vasile Gheorghe Toma si partenerul sau fusesera retinuti inca de luni pentru delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala. Politistii de la Crima Organizata au perchezitionat firmele si domiciliile celor doi, de unde au ridicat in principal documentele de contabilitate. (Monalise Hihn)

Pericol - Nordul Capitalei risca sa fie sub ape


Locuitorii din nordul Capitalei risca sa se trezeasca sub ape. Nivelul apei freatice s-a ridicat, in zonele Voluntari - Otopeni aparand pericolul de inundatii. Astazi se va intruni la Primaria Capitalei o comisie tehnica, ce va analiza situatia aparuta. "Beciurile celor care stau in Otopeni sunt pline cu apa. Singura solutie este sa facem o zona de epuizament, deocamdata nu stim unde", ne-a declarat Razvan Murgeanu, viceprimar general. In pericol de inundatie sunt si pistele de la Aeroportul Otopeni. (Monica C.Andrei)

Calomnie - Ristea Priboi, din nou in instanta


Tribunalul Prahova a admis recursul facut de Ristea Priboi in procesul de calomnie intentat istoricului Marius Oprea si lui Werner Sommerauer. Judecatorii au dispus audierea lui Marius Oprea. Procesul a fost deschis dupa ce istoricul a publicat in 2002, in cartea "Ziua care nu se uita", un interviu in care disidentul Sommerauer sustine ca ar fi fost batut in detentie de Priboi. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti daduse castig de cauza, initial, celor doi parati.

Inundatii - Avertizare hidro in 19 judete


Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o avertizare hidrologica catre 19 prefecturi din tara. Raurile din nordul si vestul Transilvaniei, dar si Oltul, Siretul si Prutul ar putea creste din cauza precipitatiilor si a topirii zapezilor. Dunarea a depasit deja cotele de atentie si se apropie de cotele de inundatii in judetele Teleorman, Galati si Tulcea. (Elena Stan)

Alba-Iulia - Presedintele CJ da la lopata


La Alba-Iulia a debutat ieri "Luna Padurii", o actiune ecologica organizata de Regia Nationala a Padurilor. Deschiderea manifestarilor a fost facuta de presedintele si de vicepresedintele CJ Alba, Ion Dumitrel si Dan Simedru, care au sadit cate un pom in Parcul "Ioan Vlad". (Lucian Dobrater)

Politie politica - Seful SRI Gorj a fost demis


Conducerea SRI Gorj a dispus ieri demiterea sefului Serviciului din judetul Gorj, Ion Faget, pe motiv ca si inainte si dupa Revolutie a facut politie politica. Faget a fost deconspirat de un document aflat in dosarul de securitate al unui medic gorjean care a facut apel la CNSAS. (Gabriela Mladin)

Cota unica - 16% in mandatul lui Tariceanu


Premierul Calin Popescu Tariceanu vrea sa mentina cota unica de impozitare de 16% pana la sfarsitul mandatului sau de sef al Guvernului. "Voi pastra cota unica, atat ca nivel, cat si ca sistem", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Declaratia lui survine dupa ce o serie de experti ai Comisiei Europene a recomandat Romaniei sa majoreze incepand cu anul viitor TVA sau cota unica de impozitare. (Florina Zainescu)

Raport AEP - Alegerile 2004, 75 milioane RON


Organizarea alegerilor prezidentiale si parlamentare din 2004 a costat statul roman putin peste 75 de milioane RON, se arata in raportul de activitate pe iulie 20004-decembrie 2005 al Autoritatii Electorale Permanente, depus ieri la Senat. Cea mai mare suma, 6 milioane RON, a fost cheltuita de prefectura Capitalei. (Aniela Nine)

Norme - BNR supervizeaza activitatea IFN


Institutiile Financiare Nebancare (IFN) isi pot desfasura activitatea numai daca vor fi luate in evidenta in Registrul General al BNR. Astfel, la inregistrarea in Registrul Comertului, societatea trebuie sa ceara luarea in evidenta de catre BNR, care poate respinge cererea de luare in evidenta daca societatea nu intruneste toate conditiile.


Pensionari in strada si la Craiova


Dupa manifestarile similare de la Galati, de saptamana trecuta, cateva sute de pensionari din Craiova au protestat in fata Prefecturii din Banie. Batranii sunt nemultumiti de cresterea preturilor la utilitati si au cerut marirea pensiilor si gratuitati la medicamente. O delegatie a protestatarilor a fost primita de prefectul Nicolae Giugea. (Ana Diana Mihai)
×
Subiecte în articol: observator