x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

24 Mar 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

"Zapada mieilor" a blocat sosele europene

Dupa doar cateva zile de vreme calda, zapada a revenit in nordul Moldovei. Ninsorile abundente au dus la blocarea circulatiei in judetul Suceava pe soselele E85 si pe E576, intre localitatile Ilisesti si Stroiesti. Si traficul in municipiul Suceava a fost ingreunat. Prefectul judetului, Orest Onofrei, a spus ca este cea mai grava situatie din aceasta iarna.

Ziua Mondiala a Meteorologiei

Administratia Nationala de Meteorologie a marcat ieri Ziua Mondiala a Meteorologiei printr-o conferinta pe tema dezastrelor naturale. Participantii au afirmat ca sistemul de monitorizare a dezastrelor din Romania tinde sa devina unul dintre cele mai bune din Europa. (Anca Alexe)

Decizie - Antonie Iorgovan, exclus din PSD

Senatorul Antonie Iorgovan a fost exclus ieri din PSD, cu 31 voturi "pentru" si o abtinere prin decizia Comitetului Executiv Judetean al Organizatiei PSD Caras-Severin. Decizia survine retragerii complete a sprijinului politic si a recomandarilor facute PSD Caras-Severin de catre Biroul Permanent National.

Bacau - Cisterna rasturnata

O autocisterna incarcata cu aproape 30 de tone de produse petroliere s-a rasturnat pe marginea DN 2, la iesirea din localitatea bacauana Racaciuni. Pompierii au izolat zona, fiind pregatiti sa intervina in caz de nevoie, iar circulatia s-a desfasurat mai multe ore pe un singur fir.

Constanta - Eleva in coma dupa ce a cazut in clasa

O eleva de 12 ani de la scoala generala din localitatea constanteana Dulcesti, comuna 23 August, a ajuns ieri in stare grava la spital, dupa ce in timpul unei pauze a cazut si s-a lovit la cap de coltul unei banci. Tanara si-a revenit dupa cazatura si chiar a ajuns acasa, dar acolo i s-a facut rau si a fost dusa la spital. Medicii spun ca fata este in coma si sunt sceptici cu privire la sansele ei de supravietuire. (Emilia Sava)

Ancheta DNA - Armele lui Micki, ridicate

Toti invinuitii din dosarele penale sunt obligati de lege ca in cel mai scurt timp sa renunte la armele si munitia din dotare. Asa se face ca pentru cei care nu renunta de buna-voie, intervine organul de ancheta. In aceasta situatie s-a aflat senatorul PSD Serban Mihailescu, urmarit penal pentru coruptie. Procurorii DNA i-au ridicat armele si le-au predat politistilor IGPR. Adrian Nastase le-a predat singur, dupa inceperea urmaririi penale impotriva sa. (Violeta Fotache)

Bucuresti - Spargere la magazinul Obor

Magazinul Bucur Obor din Capitala a fost inchis ieri timp de mai multe ore, dupa ce s-a constatat lipsa unor bunuri din mai multe raioane. Hotul, un tanar de 22 de ani, intrase in magazin miercuri seara si a ramas peste noapte in subsolul cladirii. Dupa ce a furat bani, bijuterii si alte bunuri, voia sa plece dimineata, profitand de aglomeratie, dar a fost prins de politisti. (Radu Crivat)

Oradea - Traficant de droguri in liceu

Un elev dintr-un liceu oradean, care furniza colegilor sai droguri de mare risc, a fost prins de politisti. Tanarul avea asupra sa 13 doze LSD si 4 grame de Speed. Si alti trei tineri complici ai furnizorului, care la randul lor distribuiau droguri, au fost prinsi. Liceenii au fost arestati si, daca vor fi gasiti vinovati, risca intre 3 si 25 de ani de inchisoare. (Natalia Ivan)

Valea Prahovei - DN1, blocat trei ore

Circulatia pe DN 1 a fost intrerupta mai bine de trei ore ieri-dimineata pe Valea Prahovei, in localitatea Poiana Tapului, dupa ce un autoturism a intrat in coliziune cu un tir care transporta 20 de tone de caramida. Soferul masinii a murit pe loc. Tirul, care avea sistemul de franare blocat, a fost tractat in cele din urma de cateva utilaje grele. (Nina Marcu)

Giurgiu - Sase copii, morti intr-un incendiu

Sase copii au murit asfixiati miercuri noapte in urma unui incendiu izbucnit in casa unde locuiau din comuna giurgiuveana Varasti. Micutii cu varste intre un an si 12 ani erau lasati in grija unchiului lor care plecase la cumparaturi, parintii fiind la munca in Italia. Focul a fost stins de vecini, dar copiii erau deja morti. Incendiul pare sa fi pornit de la o lumanare. (Vasile Arcanu)

Onesti - Angajatii Carom au iesit in strada

Cinci sute de angajati de la Carom Onesti, societate producatoare de cauciuc sintetic, au blocat ieri timp de mai multe ore drumul national care face legatura intre Onesti si Adjud. Oamenii reclama ca nu si-au primit salariile si sunt in pericol sa devina someri. In jurul pranzului, protestatarii au fost convinsi de seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, Nicolae Rugina, sa deblocheze drumul. (Mirela Romanet)

Iasi - Afacerist trimis in judecata

Danut Prisecariu, important om de afaceri iesean, a fost trimis in judecata pentru grave infractiuni economice. In acelasi dosar este cercetat si consilierul local PNL Radu Botez. Cei doi sunt acuzati de spalare de bani si fals, dar si ca ar fi folosit creditul bancar in alte scopuri decat cel pentru care a fost acordat. Ei risca pana la 25 de ani de inchisoare. (Mirela Cimpoi)

Acuzatii - Csibi Istvan ameninta martorii

Un om de afaceri harghitean, martor al acuzarii in procesele lui Csibi Istvan, sustine ca a fost amenintat telefonic cu moartea de Istvan la cateva ore dupa ce acesta a fost eliberat din penitenciar miercuri seara. Kurko Janos crede ca decizia Curtii de Apel Suceava, ca Istvan sa fie judecat in stare de libertate, este o greseala.

Protest - Revolutionari in greva foamei

Sase revolutionari brasoveni, membri ai Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor "Brasov Decembrie 1989", au anuntat ieri ca au intrat in greva foamei. Doi dintre cei sase au spus ca vor astfel sa protesteze fata de modul in care sunt gestionate, la nivel national, problemele revolutionarilor.
×
Subiecte în articol: observator