x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

01 Mar 2006   •   00:00

Martisoare cu mesaj antidrog


Reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor organizeaza astazi actiunea stradala "VIP Antidrog". Doamnele si domnisoarele vor primi martisoare personalizate cu mesaj antidrog.

Muntii Fagaras - Tanar surprins de avalansa


Un tanar de 23 de ani din judetul Neamt a fost surprins de o avalansa care s-a produs luni seara in Muntii Fagaras. El a fost salvat de sub zapada de unul dintre cei care il insoteau in drumetie si a fost dus de salvamontisti la Spitalul Judetean Sibiu. Interventia salvatorilor a durat toata noaptea. (Dan Tomozei)

Constanta - Protest cu masini in port


Peste 150 de reprezentanti ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare au blocat ieri cu masinile accesul in Administratia Portului Constanta. Potrivit liderului sindical Costel Petre, oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca o taxa pentru a intra cu autoturismele personale la platforma portuara. Sindicalistii spun ca astazi vor da in judecata Administratia.

Suceava - Amendat cand dona sange


Viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu, a fost amendat de Politie pentru parcare neregulamentara dupa ce si-a lasat masina in apropierea Centrului Judetean de Transfuzii, unde dona sange pentru o eleva careia i-a fost amputat piciorul. Edilul a deschis campania de donare a sangelui, dar a gasit la plecare instiintarea privind amenda.

Concurs - Record de inscrieri la Premiile CRP


Clubul Roman de Presa a inregistrat un numar-record de inscrieri la concursul national ce se desfasoara anual pentru jurnalistii din toata tara: 328 de dosare care contin 617 materiale de presa realizate de 291 de ziaristi. Fata de editia anterioara a concursului s-au inregistrat cu peste 20% mai multe inscrieri.

Mures - S-a sinucis din cauza mobilului


Un barbat din Ocna Mures s-a sinucis pentru ca nu avea bani sa-si plateasca telefonul mobil, in valoare de peste 10 milioane de lei. El a lasat in urma trei copii, a caror mama a murit si ea in urma cu doi ani. Barbatul s-a aruncat in Raul Mures si a lasat pe mal factura, pe care a scris "sunt in apa". Omul ramasese fara nici un loc de munca in ultima perioada. (Lucian Dobrater)

Flagrant - Retea de transfugi, dezmembrata


O grupare care se ocupa cu traficul de imigranti a fost capturata de politistii valceni care au realizat un flagrant intr-o parcare din comuna Budesti. Reteaua era condusa de un suedez si doi turci. Politistii au descins chiar cu cateva minute inainte ca tirul in care se ascundeau sase turci ajunsi ilegal in Romania sa plece din Valcea. (Alexandra Chivu)

Reforma sanatatii - Ori director, ori sef de sectie


Peste 40% dintre directorii spitalelor din Bucuresti renuntasera pana ieri la functia de sef de sectie, a anuntat Adrian Neacsu, seful Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. Printre acestia se numara Maura Popescu - directorul Spitalului Cantacuzino, Ileana Boiangiu - directorul Spitalului de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, doctorul Sorin Oprescu - directorul Spitalului Univeristar de Urgenta.

Valea Oltului - Deschiderea DN 7, amanata cu o zi


Anuntata de autoritati cu mare fast pentru 28 februarie, deschiderea celui de-al doilea fir de drum al DN 7 pe Valea Oltului a fost amanata pentru astazi. Desi lucrarile au fost gata la timp, iar prefectul si autoritatile locale au fost si ele pregatite de inaugurare, pentru ca ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, nu a putut ajunge, soferii au fost nevoiti sa circule inca o zi pe un singur fir. (Octavian Herta)

Justitie - Demisie la Penitenciare


Seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, procurorul Marius Iacob, si-a dat demisia din functia detinuta, invocand motive personale. Cererea sa a fost admisa ieri de ministrul Justitiei, Monica Macovei. Marius Iacob va reveni astfel la postul de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Potrivit Ministerului Justitiei, la sefia Administratiei Penitenciarelor va fi numit procurorul Alexandru Serban, in prezent director adjunct al institutiei. (Miruna Pasa)

Timisoara - Dragulescu, oficial rector la UMF


Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a hotarat ieri suspendarea din functie a rectorului UMF Timisoara, Dan Poenaru, la aproape o luna dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat revenirea la conducerea institutiei de invatamant a lui Stefan Dragulescu. (Eugenia Mihalcea)


Adapost de noapte inaugurat in Sectorul 2


Singurul adapost social de noapte din Capitala, destinat persoanelor care si-au pierdut casele, a fost inaugurat ieri de primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, pe Soseaua Pantelimon, la numarul 500. Oamenii strazii vor primi un mic dejun si vor putea beneficia de asistenta medicala si consiliere juridica si sociala.
×
Subiecte în articol: observator