x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

28 Feb 2006   •   00:00

28 februarie 2006

Premiu special la 6/49


Loteria Romana a majorat cu un milion de euro fondul de castiguri al Tragerii Speciale a Martisorului care va avea loc la 5 martie. Astfel, la categoria I, valoarea castigului este fixa, de doua milioane de euro. La categoria a doua, fiecare castig va consta intr-un autoturism Dacia Logan. (R. Crivat)

Brasov-Sighisoara - Traficul feroviar a fost reluat


Circulatia feroviara intre Sighisoara si Brasov a fost reluata pe un fir ieri-dimineata, pe tronsonul afectat de rasturnarea a doua vagoane ale unui tren de marfa in judetul Brasov. In urma incidentului de duminica, 14 trenuri care urmau aceasta ruta au fost deviate prin Sibiu, ajungand la destinatie cu intarzieri de zeci de minute.

Rompetrol - Patriciu nu mai este in CA


Dinu Patriciu si Philip Stephenson au renuntat la functia de membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare. Adunarea Generala a companiei a aprobat o noua conducere dupa expirarea celei vechi. "Am ramas director general si presedinte al grupului in Olanda, dar nu am nici un fel de functie executiva in Romania pentru a proteja interesele angajatilor, actionarilor si partenerilor nostri", a declarat Patriciu. Noul CA este format din Alexandru Nicolcioiu, Nicolae Ionescu si Eric Florin Chis. (D.I)

Cazul Guru - Madalina ar putea veni in instanta


Madalina Dumitru, considerata initial victima a liderului MISA, Gregorian Bivolaru, ar putea aparea in fata instantei din Sibiu, la termenul din 10 aprilie, dupa cum a declarat ieri avocata Adina Solomon. Totodata, aparatorul lui Bivolaru a cerut magistratilor sibieni sa anuleze mandatul de arestare emis in Romania pe numele lui Guru. (R.C.)

ANSIT - Directorul general a fost suspendat


Cristian Rizea, directorul general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), si directorul economic al institutiei au fost suspendati din functii, conform unui raport al Departamentului pentru Lupta Antifrauda. Raporul arata ca peste un milion de euro, bani europeni, au fost cheltuiti fara respectarea regulilor impuse de UE. De altfel, Comisia Europeana a suspendat la sfarsitul lui 2005 Programul "Youth", administrat la acea ora de ANSIT. (Eugenia Mihalcea)

Cazul Bistroe - Conferinta la Odessa


Problema reluarii de catre Ucraina a lucrarilor la canalul Bistroe va fi discutata saptamana aceasta la Conferinta Internationala "Conservare si dezvoltare durabila in Delta Dunarii". Desi este organizata sub egida UNESCO si a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, exista temeri ca partea ucraineana va incerca sa impuna delegatiei romane faza a doua a proiectului Bistroe. (Alexandru Nastase)

Constanta - Jaf de sute de mii de euro


Mai multi barbati care purtau cagule au furat ieri- dimineata 200.000 de euro si 100 de milioane de lei vechi din sediul unei societati din Constanta, dupa ce au imobilizat-o pe femeia de seviciu, inchizand-o intr-o camera. Hotii au decuplat sistemele video si de alarma ale firmei. Agresorii au patruns in sediul firmei profitand de faptul ca femeia de serviciu deschisese toate usile pentru a face curatenie. (Emilia Sava)

Interpol - Italian urmarit, retinut la Arad


Un cetatean italian cautat prin Interpol pentru mai multe infractiuni grave a fost retinut ieri in urma unei actiuni in forta a politistilor aradeni. Italianul Carlo Crema, in varsta de 57 de ani, a fost condamnat in 2005 de un tribunal din Padova, Italia, pentru detinere de droguri, detinere de materiale explozive si viol. Crema va fi prezentat Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva. (Radu Crivat)

Semnal - Medicii isi fac sindicate


Medicii si asistentele isi organizeaza propriile sindicate, cu scopul de a discuta cu Executivul posibilitatea unor salarii decente, care sa desfiinteze spaga. "Nu poti cere medicilor profesionalism european in fiecare zi a lunii, iar la sfarsitul lunii un salariu balcanic, in conditiile in care un medic primar, cu sporurile pentru garzi, primeste lunar cel mult 16 milioane de lei", avertizeaza doctorul Serban Bubenek, directorul medical adjunct al Institutului "C.C. Iliescu" din Bucuresti.

Munca in Spania - Se primesc dosare si in martie


Femeile intre 20 si 40 de ani care vor sa plece in Spania pentru a lucra in agricultura au la dispozitie si luna martie pentru a se inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Termenul a fost prelungit cu o luna datorita numarului mare de solicitari primite in ultima saptamana - circa 200 de dosare zilnic. (Eugenia Mihalcea)

Tuzla - S-a oprit apa in comuna aviara!


O echipa a Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta s-a deplasat ieri in Tuzla, desi localitatea se afla in carantina din cauza virusului de gripa aviara. Localnicii s-au declarat nemultumiti de faptul ca Regia de Apa s-a apucat sa-i lase fara apa pe rau-platnici. Reprezentantii Regiei spun insa ca de la declararea focarelor de gripa aviara nu s-a mai facut nici o debransare in zonele de risc. (Emilia Sava)


Camin de batrani scos la licitatie


Patru corpuri de cladire din cartierul valcean Ostroveni, parte dintr-un proiect abandonat pentru amenajarea unui camin de batrani, vor fi scoase la licitatie de autoritatile locale. Complexul a fost inclus pe lista de investitii in 1995, insa in ultimii ani nu s-au mai gasit fondurile necesare pentru finalizarea constructiei. (Octavian Herta)
×
Subiecte în articol: observator