x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

16 Feb 2006   •   00:00

16 februarie 2006

Aviz pentru "Legea play-back"


Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor a avizat favorabil propunerea Partidului Initiativa Nationala privind "Legea play-back". Proiectul se refera la dreptul spectatorilor de a fi informati daca solistii vocali interpreteaza prin mimare dupa inregistrari.

Sentinta - Vanghelie nu a fost calomniat


Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost achitat ieri de Judecatoria Sectorului 1 in procesul de calomnie, insulta si amenintare pe care i l-a intentat edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Potrivit magistratilor, afirmatiile facute de Videanu in campania electorala din 2005 nu intrunesc elementele unei infractiuni. Vanghelie nu va primi nici daune morale in cuantum de zece miliarde de lei vechi. (Miruna Pasa)

Petitie - Soferii de senator nu mai vor amenzi


Sindicatul soferilor din Senat a adresat ieri Biroului Permanent o petitie in care cere sa se gaseasca o solutie pentru ca soferii senatorilor sa nu mai plateasca amenzile de circulatie din buzunarul propriu. "Biroul Permanent considera ca soferul trebuie sa respecte legea", a declarat chestorul Senatului Ion Chelaru. El a adaugat insa ca, personal, i se pare firesc ca amenzile sa fie platite din buzunarul senatorilor. (Dana Piciu)

Valcea - CFR-isti prinsi la furat motorina


Mai multi mecanici CFR din Valcea au fost prinsi in flagrant de politistii de la Transporturi in timp ce furau motorina din rezervoarele locomotivelor. Combustibilul sustras urma sa fie vandut la un pret mai mic decat cel al pietei. Hotii s-au ales cu desfacerea contractelor de munca, precum si cu dosare penale pentru delapidare. (Alexandra Chivu)

Anticoruptie - NUP pentru procurorul Stoica


Departamentul National Anticoruptie a decis neinceperea urmaririi penale impotriva procurorului Viorica Stoica, pentru acuzatia de luare de mita in dosarul afaceristului Stefan Rizea. Magistratul este cel care l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, ca a blocat audierea lui Traian Basescu in dosarul fraudarii alegerilor din 2004. Potrivit avocatului sau, Stoica formulase si o cerere de aparare a bunei reputatii.

Publicare - Caricaturile au aparut la Bistrita


Saptamanalul Realitatea de Bistrita-Nasaud, Dej si Gherla a publicat caricaturile profetului Mahomed, aparute pentru prima data in presa daneza si care au declansat proteste vehemente in lumea musulmana. "Ziaristii nu trebuie sa cedeze in fata intolerantei, nici s-o practice. Teama presei de represalii da apa la moara extremistilor", se arata intr-un editorial semnat de Alexandru Petria si aparut in publicatia respectiva.

Concert - Chilian, pentru "confortul natiunii"


Zeci de persoane au cantat si au aplaudat marti seara cu si pentru Florin Chilian. Un concert, cam de vreo doua ore, asa ca pentru prieteni, amici, stransi cu zecile la Yellow Club. A cantat despre iubire, despre "valerici si valerice" (ca deh, ziua concertului a coincis cu Valentine’s Day), pentru "confortul natiunii", pentru sotii, iubite si soacre, pentru logodnici, pentru si despre preoti, avocati si contabili. Adica a cantat Chilian. Cel pe care il stim cu totii. Cu versurile pe care le fredoneaza multi. (A.T.)

Recurs - Plutonierul Popa, la instanta suprema


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat ieri in discutie recursul depus de plutonierul Ionel Popa, acuzat ca ar fi pus in pericol siguranta nationala prin detinerea de informatii militare, la masura arestarii preventive. Pana la ora inchiderii editiei, judecatorii nu dadusera o solutie. Avocatul lui Popa a precizat ca militarul a cooperat cu anchetatorii si ca nu a avut intentia sa detina acele informatii, care au ajuns in calculatorul sau de pe un CD adus de un cumnat.

Canalizare - Facturi mai mari


Factura pentru apa calda va creste, din martie, intrucat Apa Nova percepe un tarif si pentru faptul ca apa calda, consumata de locatarii blocurilor, tranziteaza reteaua de canalizare, societatea cerand totodata RADET sa plateasca retroactiv 12 milioane de euro pentru acest serviciu. Facturarea canalizarii pentru apa calda a facut, inca din vara trecuta, obiectul unei hotarari de consiliu municipal. (Monica C. Andrei)

CMV - Liviu Harbuz a demisionat


Liviu Harbuz a demisionat din functia de presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari (CMV). In prezent, functia de presedinte a CMV e detinuta de prim-vicepresedintele Ion Bozga, fost deputat PSD de Olt. Liviu Harbuz este in prezent cercetat in doua dosare penale aflate la DNA, respectiv Parchetul General. (Diana Rucinschi)

Bacau - Seche si-a luat indemnizatia


Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, si-a ridicat ieri prima indemnizatie de tatic, in valoare de 800 de lei, pentru cresterea fiicei sale. "Cand castig anual, din dividende, miliarde de lei, ce pot insemna opt milioane? Nu i-am luat nimic special micutei mele Dora, pentru ca are de toate si nu-i lipseste nimic", a spus Sechelariu. El sustine ca a luat banii doar ca o forma de protest fata de "hartuielile" la care este supus.

ONPCSB - Craznic, sef la "Spalarea banilor"


Consilierul ministrului Justitiei Flavius Craznic, controversatul procuror din dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", a fost propus pentru functia de sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB). Guvernul va discuta in sedinta de astazi aceasta propunere, avansata de ministrul Monica Macovei. Reamintim ca functia a ramas vacanta dupa ce a incetat mandatul judecatorului Iulian Dragomir, propus de fostul ministru Rodica Stanoiu.


Expo Mariage 2006 incepe maine


Rochii de mireasa, toalete de ocazie, accesorii, bijuterii, invitatii de nunta, decoratiuni si artificii, masini de epoca sau demonstratii de machiaj si coafura, dar si o parada de moda. Puteti vedea toate acestea la cea de-a sasea editie a Expo Mariage, care va avea loc intre 17 si 19 februarie, la Palatul Parlamentului si la Hotelul Marriott. (Loreta Popa, Violeta Cristea)
×
Subiecte în articol: observator