x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

05 Ian 2007   •   00:00
15:31 - CADERI DE PIETRE
VALEA OLTULUI. Circulatia rutiera pe DN 7 este blocata, din cauza stancilor care s-au prabusit la km 206+300, in apropiere de Brezoi.
BUZAU. Activitatea medicilor de la Autoritatea de Sanatate Publica a fost intrerupta ieri-dimineata, pentru cateva minute, dupa un incendiu.
15:36 - CONDITII IMPROPRII
GALATI. Fetita in varsta de 8 ani, lovita miercuri de bucati desprinse de vant din acoperisul unui bloc din Galati, a fost transportata ieri in stare grava la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Initial, fetita a fost internata la un spital galatean, dar in urma agravarii situatiei sale s-a decis stramutarea ei.
SUCEAVA. Noua persoane din bazinul Dornelor care fac dializa in cadrul Spitalului Judetean Suceava au reclamat ieri conditiile improprii de transport pe care sunt nevoiti sa le suporte de la Vatra Dornei la Suceava. Ei spun ca ambulanta nu este incalzita si ca nu este dotata cu scaune.

GALATI - Un somalez si un georgian, in conflict
O bataie in toata regula intre un cetatean somalez si unul georgian a avut loc in Centrul de Refugiati din Galati. Totul a pornit de la o banala telecomanda si de la cine si ce post de televiziune poate sa urmareasca. Batalia a fost castigata de Georgian, care l-a lovit in cap pe somalez cu un scaun. Somalezul Mohamed, in varsta de 19 ani, a fost internat la Spitalul de Urgenta Galati. Directorul Centrului de Refugiati Galati, Ionel Ifrim, a cerut ajutorul politiei. (Daniel Mihalascu)

BUZAU - Fete de 13 ani, "confiscate" de DPC
Doua fete de 13 ani din comuna Ramnicelu au fost ridicate ieri de autoritatile de la Directia de Protectie a Copilului (DPC) Buzau si internate in centre maternale. Una dintre cele doua, casatorite deja conform traditiei rome, este acum insarcinata in luna a saptea, iar cealalta a nascut deja. Logodnicii celor doua s-au ales cu dosare penale pentru intretinere de raporturi sexuale cu minori. (M.B.)

SNLO - S-a scumpit carbunele
In primavara nu vom scapa de scumpirea electricitatii, pentru ca deja pretul carbunelui livrat termocentralelor de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a crescut cu 8 - 11%. SNLO a negociat la sfarsitul lui 2006 noile preturi, potrivit directorului economic al companiei, Ionel Mantog. Autoritatea in domeniul energiei avizeaza preturile cerute de producatori in functie de cheltuielile acestora. "Lignitul costa in decembrie 2006 la fel ca in 2002 si asta doar pentru ca aceasta era singura modalitate prin care se putea masca nerestructurarea Termoelectrica", a spus Mantog.

ENERGIE - Uniunea Europeana vrea revolutie
Saptamana viitoare Comisia Europeana (CE) isi va face publice propunerile menite sa provoace o "noua revolutie industriala" in energetica, inclusiv prin stimularea concurentei. Unele din metode sunt criticate de Franta si Germania, caci vizeaza diminuarea influentei marilor companii europene. Printre propuneri figureaza si crearea unei entitati de reglementare europene in domeniile electricitatii si gazelor. CE va sustine dreptul guvernelor de a decide proportia productiei nucleare. Sectorul energetic european are nevoie de investitii de circa 900 miliarde de euro, in urmatorii 25 de ani. (A.N.I.)

ANCHETA - Noua expertiza in cazul Nemescu
Circumstantele in care s-a produs accidentul rutier in urma caruia a decedat regizorul Cristian Nemescu vor fi analizate in cadrul unei noi expertize. Prima verificare a aratat ca cetateanul englez Ali Imram, acuzat de ucidere din culpa, circula in momentul accidentului cu 113 km/ora si plecase de la stop pe culoarea rosie.

BAIA MARE - Un agent s-a sinucis in penitenciar
Un gardian de la Penitenciarul cu regim de maxima siguranta din Baia Mare s-a sinucis in noaptea de miercuri spre joi, impuscandu-se cu arma din dotare in timp ce era de serviciu la postul de control de la o poarta a unitatii, transmite Mediafax. Purtatorul de cuvant al institutiei a declarat ca agentul nu a lasat un bilet de adio si ca nu exista nici o explicatie pentru decizia de a-si lua viata. Tanarul, angajat al penitenciarului din 1997, era casatorit si avea un copil.

DOLJ - Italian arestat pentru tentativa de omor
Un cetatean italian a fost arestat ieri de procurorii doljeni, pentru 29 de zile, dupa ce pe numele sau a fost emisa o cerere de extradare formulata de statul italian pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor in Italia. Angelo Damiani a fost arestat in luna octombrie 2006, fiind dat in urmarire generala de autoritatile italiene dupa ce a incercat sa-l omoare, in februarie 2005, pe un conational de-al sau. Cetateanul italian s-a sustras executarii pedepsei, venind in Craiova, unde a fost gazduit de o femeie pe care a cunoscut-o in tara sa.

MARAMURES - Directorul general al Gazetei, retinut
Directorul general al Gazetei de Maramures, Dan Pircalab, a fost retinut miercuri noaptea de procurorii DIICOT, el fiind audiat in dosarul Gazeta, transmite Mediafax. Opt reprezentanti ai Trustului Gazeta sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional, santaj calificat si spalare de bani, patru dintre ei fiind arestati preventiv la sfarsitul lunii octombrie. Jurnalistii sunt acuzati ca ar fi santajat mai multe persoane publice pe care le-ar fi amenintat ca vor dezvalui in ziare diverse fapte, reale sau imaginare, despre ei. (C.D.)

CLUJ - IPS Bartolomeu, internat in spital
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, este internat la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca, avand o fractura de bazin. Inaltului ierarh ortodox i s-au recomandat doua saptamani de repaus medical, sub supravegherea doctorilor. Inalt Prea Sfintia Sa are leziuni in zona bazinului cauzate de o cazatura si este la pat, internat in spital, sub supraveghere. Enoriasii spera sa se insanatoseasca grabnic. Din cauza accidentului, IPS Bartolomeu nu l-a putut primi de Revelion la Manastirea Nicula pe Regele Mihai I, dar a fost vizitat de acesta la spital.

CONSTANTA - Impuscat de un politist
Un tanar suspectat de furt, care in noaptea de miercuri spre joi a fugit in momentul in care a vazut o patrula a Politiei Constanta, a fost ranit de un glont tras spre el de unul dintre agentii care il urmareau. Suspectul a fost identificat in persoana lui Baci A., de 25 de ani, din Harsova, cu antecedente penale. (E.S)

ANTENA 3 - Paul Niculescu Mizil, la puterea din umbra
Fostul demnitar comunist Paul Niculescu Mizil este invitatul lui Radu Tudor la emisiunea "Puterea din umbra", ce se va difuza astazi, incepand cu ora 22:05, la Antena 3. Fost sef al Sectiei Propaganda CC al PCR, ministru al Invatamantului si ministru de Finante, Niculescu Mizil dezvaluie detalii in premiera din biografia sa, amanunte despre Dej si despre Ceausescu.

ANIVERSARE - Romantic FM a implinit 13 ani
Postul Romantic FM a implinit 13 ani. Ultimul sondaj al audientei radio arata ca Romantic FM este ascultat zilnic de aproape 110.000 de bucuresteni. Cu o crestere de 26.000 de ascultatori in ultimele sase luni, are cea mai spectaculoasa ascensiune dintre toate posturile de radio din Capitala.


Viorel Lazarescu/ROMPRES
BUCURESTI. Autoritatile Sectorului 2 continua si in aceste zile operatiunile de ridicare a autovehiculelor abandonate sau a celor declarate fara stapan.
×
Subiecte în articol: observator