x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

13 Noi 2006   •   00:00

10:13 - ACCIDENT

CAPTURA. Politistii au confiscat tigari de peste 20.000 de lei, gasite intr-un tren care face legatura intre Chisinau si Bucuresti.
CERNAVODA. Un copil de 2 ani si parintii acestuia au fost raniti, dupa ce peste masina in care se aflau s-a rasturnat un tir.

10:18 - AGRESIUNE

BUCURESTI. Un tanar a fost amendat si va fi cercetat dupa ce ieri-dimineata, in timp ce se afla stationat cu autoturismul la un semafor, in urma unei altercatii cu un alt participant la trafic, a tras doua focuri de arma spre masina acestuia, folosind un pistol cu gaze.
SCHI. Ziua de ieri a fost una dominata de ninsoare in zona montana. Nu s-a putut schia, desi la Borsa, in Parang sau la Cavnic stratul de zapada are o grosime de 40 de centimetri. In week-end-ul urmator vor fi pornite instalatiile de transport pe cablu, astfel ca schiorii vor putea sa mearga pe partii.

LOTO 6/49 - Din nou report la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea de aseara la Loto 6/49 sunt 15, 41, 22, 38, 18, 20. Marele premiu a ramas in vistieria Loteriei Romane, reportul ajungand la 3.077.272 RON. 14 persoane au castigat la categoria a II-a cate 15.450,44 RON. Castigatorii de la categoria a III-a sunt mai bogati cu 519,96 RON. Numarul de la Noroc a fost 3108231.

GALATI - Primar suspendat pentru infirmitate
Primarul localitatii galatene Namoloasa, Valerian Todita, a primit din partea prefectului judetului Galati, Mihai Capra, ordinul de suspendare a mandatului pe motiv ca timp de sase luni nu si-a putut exercita functia, fiind imobilizat intr-un scaun cu rotile. Presedintele PSD Galati, deputatul Dan Nica, a reactionat dur si i-a cerut prefectului "sa demonstreze ca are actele care au stat la baza deciziei sale", precizand ca va face o plangere penala pentru abuz. (Daniel Mihalascu)

COMISIE - Tariceanu va fi operat
Premierul Tariceanu va fi operat la genunchiul stang in jurul datei de 20 noiembrie, foarte probabil in strainatate, o decizie finala privind locul interventiei chirurgicale urmand sa fie luata dupa ce premierul va fi consultat de o echipa internationala de medici, informeaza Mediafax, citand surse medicale. "In urma unor consultari, care s-au facut atat in tara, cat si in strainatate, s-a ajuns la concluzia ca premierul trebuie supus neaparat unei interventii chirurgicale", au afirmat aceleasi surse.

ALBA - Noi victime in bataile din discoteci
Un barbat din Medias a fost ranit grav in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost injunghiat de un tanar in timpul unui conflict izbucnit intr-o discoteca din judetul Alba. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Cluj. Tot in noaptea de sambata spre duminica, un baiat de 18 ani din comuna Bistra a ajuns la spital, dupa ce a fost lovit in cap cu o sticla de bere de un alt tanar, in timpul unui conflict izbucnit tot intr-o discoteca. (Lucian Dobrater)

BRASOV - Profesorul acuzat de mita, eliberat
Curtea de Apel Brasov a dispus vineri noapte punerea in libertate a fostului sef al Politiei Judiciare Brasov, Gheorghe Achim, care este si conferentiar universitar la Facultatea de Drept din Brasov. Arestat la 20 octombrie sub acuzatia de luare de mita, pentru fraudarea unor examene de licenta, Achim a stat 20 de zile in arest preventiv. Judecatorii au luat in considerare starea critica de sanatate a profesorului de Drept, precum si faptul ca nu reprezinta un pericol public, dar i-au interzis totusi sa paraseasca localitatea. (Libiu Mateescu)

MUNCA VOLUNTARA - Zece zile fara Roxana
Politistii brasoveni fac munca voluntara, sperand astfel sa o gaseasca pe micuta Roxana Iakab, fetita de 5 ani, disparuta din comuna brasoveana Hoghiz. "Vineri, la ora 19:00, m-am trezit la postul de politie cu 50 de ofiteri din judet. Nu i-a chemat nimeni. La ora 17:00 isi incheiasera programul si doua ore mai tarziu erau aici, cerand sa primeasca misiuni. De 25 de ani de cand lucrez in politie nu am intalnit asa ceva", a afirmat comisarul-sef Florea Oprea, prim-adjunctul comandantului IJP Brasov. (Andreea Sminchise)

CONSTANTA - Greva la Garda Financiara
Aproape 900 de functionari publici din Constanta, membri ai Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", vor declansa astazi greva de avertisment, timp de doua ore, transmite Mediafax. Activitatea administratiilor financiare, a Garzii Financiare Constanta si a Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta va fi intrerupta astazi intre orele 9:00 si 11:00.

RAFUIALA TIGANEASCA - Rapire cu scandal la Valcea
Daruinta, fiica liderului unui mare clan de rromi din Valcea, a fost rapita ieri de membrii unui alt clan. Fata, de numai 12 ani, a fost urcata cu forta intr-o masina ce a demarat in tromba spre Bucuresti. Parintii fetei, care urma sa fie maritata in schimbul a 7.000 de euro, spun ca rapitorii fac parte din clanul Ghiocel, de unde se trage si baiatul care o avea pe Daruinta promisa. Revoltate de rapire, rudele fetei s-au inarmat cu sabii, bate si arme si au amenintat clanul Ghiocel chiar pe Drumul European 81. Rromii pusi pe scandal au fost potoliti de politie si de mascatii de la DPIR. (Alexandra Chivu)


MISS VACUTA. Ministrul Agriculturii a premiat ieri concurentele la un inedit concurs de Miss, desfasurat in cadrul Targului INDAGRA 2006. Castigatoarea apartine rasei Holstein. Flutur i-a acordat o diploma de excelenta si finutei lui, vacuta Europa, nascuta chiar la INDAGRA 2005.
×
Subiecte în articol: observator