x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

05 Iul 2006   •   00:00

19:49 ADMONESTARE

DISTINCTIE. Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe poetul rus Evgheni Evtusenko cu Meritul Cultural in grad de Comandor.

INCIDENT. Ministrul Apararii l-a admonestat pe Seful Statului Major General al Armatei la audierile din Comisiile de Aparare ale Parlamentului.

19:54 TOT IN AREST

RECURS RESPINS. Florin Ioan Lesch, suspectat de planificarea unui atentat terorist la Timisoara, ramane in arest, dupa ce Instanta Suprema a respins ieri recursul sau fata de decizia prin care Curtea de Apel Timisoara a hotarat incarcerarea lui pentru 29 de zile.

CEARTA. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, s-a declarat foarte surprins de declaratiile sefului ANAF, Sebastian Bodu, care s-a plans in presa ca nu are autonomie bugetara si organizatorica si ca din aceasta cauza nu poate aduce mai multi bani la buget.

14:49 AUDIERE

LUAT LA INTREBARI. Comisiile parlamentare de aparare au inceput audierea ministrului Atanasiu in problema retragerii trupelor din Irak.

DEMITERE. Gheorghe Flutur l-a demis din functie pe Samoila Szab", directorul general al Agentiei de Plati pentru Agricultura, pentru ineficienta.

14:54 FURTURI

INCENDIU. O hala din incinta uzinei Tractorul Brasov a luat foc ieri dupa-amiaza. Interventia pompierilor a fost dificila, in conditiile in care a existat pericolul producerii unei explozii, pentru ca in hala si in fata acesteia se aflau zece tuburi de oxigen. Nu s-au inregistrat victime.

MANGALIA. Doua iesence, una de 21 de ani si alta de 38 de ani, au fost retinute de politistii din Mangalia, fiind acuzate ca ademeneau turistii, ii adormeau punandu-le somnifere in bautura si ii jefuiau. Politistii nu au putut identifica substanta cu care turistii au fost adormiti.

GALATI. La Santierul Naval Damen Galati a fost lansat portcontainerul "Jork Ruler". Proiectata pentru transportarea a 804 containere de 45 de picioare, nava are dimensiuni impresionante: lungimea de 140 m, latimea de 22 m, iar pescajul de 7,3 m. Valoarea unei asemenea nave se ridica la 18,5 milioane de euro. Lansarea a fost amanata cu doua luni din pricina inundatiilor. (D. Mihalascu)

BUCURESTI - Traficul in centru, supravegheat

Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a inaugurat ieri sistemul-pilot de monitorizare a traficului din puncte fixe sau mobile. Proiectul da posibilitatea supravegherii traficului pe Bulevardele Nicolae Balcescu, G-ral Gheorghe Magheru, pe tronsonul Piata 21 Decembrie - Piata Romana. (R.C.)

IMPOZITE - Taxa nedorita de Uniunea Europeana

Romania va introduce taxa de inmatriculare pentru automobilele vechi si poluante tocmai cand Comisia Europeana a atentionat Polonia, Cehia si Ungaria ca nu este de acord cu aceasta. Totusi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spune ca masura este buna, deoarece protejeaza piata auto locala.

CONTRACTE - Restrictii pentru firmele fara cuvant

Firmele care au castigat licitatii in care sunt implicate fonduri de la bugetul de stat sau fonduri europene si nu respecta termenele contractuale li se va interzice orice participare ulterioara la astfel de licitatii, a anuntat ieri premierul Tariceanu. (Aniela Nine)

ROSIA MONTANA - Cadou pentru premierul ungar

Organizatia pentru protectia mediului Greenpeace, filiala din Ungaria, i-a facut cadou premierului Ferenc Gyurcsany un lot de pamant de un metru patrat la Rosia Montana. Greenpeace doreste astfel ca premierul ungar sa se implice in campania lansata de aparatorii mediului impotriva construirii in nord-vestul Romaniei a unei mine de aur, scrie ziarul Nepszabadsag. Bucurestiul a dat unda verde realizarii acestui proiect romano-canadian. (Anca Aldea)

TELEORMAN - Copil ucis de concubinul mamei

Un barbat din Rosiori de Vede a fost arestat pe baza unui mandat de 29 de zile, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute a omorat in bataie un baiat de 13 ani, fiul concubinei sale. Anchetatorii incearca sa le gaseasca pe mama si pe sora baiatului ucis, care au disparut de acasa dupa producerea agresiunii. Victima - Sandu Florin Mosteanu - era, impreuna cu sora sa, Cecilia, integrat in sistemul de protectie sociala din anul 2000, dupa ce tatal lor a murit. (Radu Crivat)

AUDIERE RATATA - Tender nu a fost lasat la Parlament

Ovidiu Tender nu a putut sa ajunga ieri la Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, unde era asteptat sa-si spuna doleantele legate de ancheta desfasurata impotriva sa. Procurorii au refuzat trimiterea lui la Parlament pe motiv ca solicitarea a venit luni foarte tarziu, iar omul de afaceri era deja asteptat la Curtea de Apel Bucuresti si la Parchet pentru aspecte legate de ancheta. Procurorii au cerut reprogramarea audierii. (Miruna Pasa)

MITA LA RADET - Trei ani inchisoare pentru Dabela

Fostul director general al RADET Bucuresti, Gheorghe Dabela, a fost condamnat de judecatorii militari la trei ani de inchisoare pentru luarea unei mite de 100.000 de euro. Aceeasi pedeapsa au primit-o si fostii directori RADET Mihai Cucuiu si Liana Uzunov, fostul director la Ministerul Industriilor, Ion Fatu, si fostul ofiter SRI Valentin Carali. Ei au fost gasiti vinovati de coruptie in legatura cu un contract de reabilitare a sistemului de termoficare. (M. Pasa)

TV - Astazi incep Galele Antenei 1

Incepand de astazi, in fiecare miercuri seara, de la ora 20:45, Simona Patruleasa si Ioan Isaiu vor fi prezentatorii unui best of la Antena 1. Postul din Baneasa va difuza noua astfel de gale care cumuleaza cele mai frumoase, amuzante, memorabile si interesante momente din istoria Antenei 1! Prima editie se numeste "Vara la Antena 1".

AFIRMATII CU URMARI - Corneliu Turianu, cercetat penal

Procurorii Parchetului Instantei Supreme au declansat urmarirea penala impotriva lui Corneliu Turianu, membru al CNSAS, in urma acuzatiilor lansate la adresa premierului privind presupusa colaborare cu Securitatea, informeaza Mediafax. Turianu a afirmat in timpul unei emisiuni televizate din aprilie ca premierul Tariceanu ar fi acuzat de fosti informatori ca a colaborat cu Securitatea. CNSAS a sesizat Parchetul cu privire la afirmatiile lui Turianu.
×
Subiecte în articol: observator