x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la o Casă de Ajutor Reciproc şi la persoane suspectate de înşelăciune. Prejudiciul este de 4 milioane de lei

Percheziţii la o Casă de Ajutor Reciproc şi la persoane suspectate de înşelăciune. Prejudiciul este de 4 milioane de lei

de Veronica Micu    |    04 Apr 2014   •   10:03
Percheziţii la o Casă de Ajutor Reciproc şi la persoane suspectate de înşelăciune. Prejudiciul este de 4 milioane de lei

Poliţia Capitalei efectuează vineri dimineaţă 13 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi va pune în executare 19 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de delapidare, fals, uz de fals şi înşelăciune de către membrii unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală, care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în perioada 2010-2013, membrii grupării, profitând de poziţiile ocupate în cadrul unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală şi în baza unor înţelegeri prealabile, ar fi înregistrat peste 600 de contracte de împrumut şi ar fi eliberat sumele menţionate în acestea, cu valori cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei, deşi cunoşteau faptul că respectivele contracte sunt falsificate.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că, pentru întocmirea contractelor, ar fi fost utilizate, fără acordul titularilor, copiile unor cărţi de identitate şi datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive.

Percheziţiile sunt efectuate împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Direcţia Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Activitatea infracţională a unei grupării a fost documentată în perioada noiembrie 2013 - martie 2014 de poliţiştii bucureşteni - Secţia 5 Poliţie. (V.M.)

×