x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poziția bisericii față de petrecerile de Halloween: Mutilează sufletele copiilor

Poziția bisericii față de petrecerile de Halloween: Mutilează sufletele copiilor

29 Oct 2014   •   20:54
Poziția bisericii față de petrecerile de Halloween: Mutilează sufletele copiilor

Reprezentanții bisericii și-au manifestat public poziția față de Halloween, o altă importată, și interzic credincioșilor manifestări de acest gen, pe care le consideră păgâne.

Preoții consideră că românii ar trebui să provească cu mult mai puțină simpatie manifestările de Halloween, chiar să nu participe la ele, apreciind că măştile de vampir, scheleţii sau costumele de fantome sunt simboluri diavoleşti.

"Conform unor statistici documentate, în special în rândul tinerilor, cei care au avut contact cu mişcările sataniste spun că au început chiar cu aceste obiceiuri care sunt legate de Halloween", a declarat, pentru România TV, Cornel Cadar, preot la Episcopia Romano-Catolică Iaşi.

De asemenea, prelații atrag atenția asupra pericolului reprezentat de Halloween pentru sufletele copiilor. Preotul Constantin Sturzu, de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, susține că Halloween-ul "este de natură de a mutila sufletele copiilor. Ce poate fi bun în a te deghiza în vârcolac, în vrăjitoare, în vampir? Am înţeles că unii se pictează cu cruce inversă, coarne de draci", a mai spus reprezentantul bisericii.

Psihologii nu sunt de aceeași părere cu reprezentanții bisericii. Potrivit psihologului Mihaela Ghircoiaş, și noi avem căpcăuni și balauri, iar poveștile, basmele, eroii fantastici apar din nevoie de fantastic, care nu a fost inventată nici de români, nici de americani, nici de Halloween.
sursa: dcnews.ro

×