x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul comunei Săpânţa va fi înlocuit din funcţie după condamnare, susţine prefectul

Primarul comunei Săpânţa va fi înlocuit din funcţie după condamnare, susţine prefectul

de Agerpres    |    06 Feb 2014   •   17:34
Primarul comunei Săpânţa va fi înlocuit din funcţie după condamnare, susţine prefectul

Primarul comunei Săpânţa, Gheorghe Stan, condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Judecătoria Turda pentru că a condus fără permis pe drumurile publice, va fi înlocuit din funcţie, a declarat prefectul de Maramureş, Anton Rohian.

"Legea privind statutul aleşilor locali prevede în termeni foarte clari că, în cazul unei condamnări prin hotărâre judecătorească definitivă, mandatul alesului local, în speţă a primarului din Săpânţa, încetează. Aici putem vorbi de pregătirea unui nou proces electoral pentru a desemna un alt primar. După ce primesc actele oficiale din partea secretarului primăriei, emit ordinul de încetare a mandatului. Deocamdată m-am autosesizat din oficiu asupra situaţiei din comuna Săpânţa", a afirmat prefectul Anton Rohian.

Primarul condamnat, Gheorghe Stan a recunoscut că a condus fără permis pe drumurile publice, dar a precizat că a făcut recurs la Curtea de Apel din Cluj-Napoca.

"Aşa e, am condus fără permis, îl aveam suspendat. Aştept decizia Curţii de Apel din Cluj să ajungă la secretariatul primăriei şi Prefectura Maramureş. Abia apoi mai discutăm", a spus Gheorghe Stan.

Primarul a mai spus că, în cazul în care Prefectura Maramureş va emite ordinul de încetarea a mandatului de primar, îl va ataca în instanţa de contencios administrativ.

×
Subiecte în articol: gheorghe stan săpânţa anton rohian