x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Privatizarea Petrom - Analiza la Cotroceni

Privatizarea Petrom - Analiza la Cotroceni

de Oana Stancu Zamfir    |    19 Sep 2005   •   00:00

Traian Basescu ameninta sa faca public contractul de privatizare a Petrom.
Presedintele a reluat, la intoarcerea din Statele Unite, criticile la adresa contractului incheiat de Guvern cu OMV, aratand ca Romania, desi extrage o cantitate de petrol care ii permite sa-si acopere nevoile interne, "totusi, prin concesionarea exploatarii resursei de titei, s-a creat aceasta dependenta de costul international al barilului".

AFIRMATIE. "O eventuala criza energetica sau o eventuala crestere exploziva a pretului titeiului nu ar trebui sa ne puna in situatia de a fi in colt, in conditiile in care Romania dispune de resurse de titei pentru a-si acoperi nevoile interne. De aceea am facut afirmatia ca am semne de intrebare asupra corectitudinii privatizarii. Contractul mi-a fost predat de Ministerul Industriilor inainte de plecarea in SUA, in zilele urmatoare consilierii de specialitate si specialisti vor analiza acest contract si nu exclud posibilitatea sa il fac public", a declarat Basescu.

REPLICA PSD. Presedintele Departamentului de economie si comert al PSD, Iulian Iancu, a comentat ieri afirmatiile presedintelui, spunand ca "Traian Basescu se comporta ca un premier prost informat, pentru ca Romania nu mai produce de cinci ani 7 milioane de tone de titei. Sa spuna ca s-a gresit cedandu-se exploatatiile de petrol este ca afirmatia din ’91-’92, «Nu ne vindem tara»".

×
Subiecte în articol: observator